Ads 468x60px

Pages

TAVUK HAŞLAMA VE CEVİZLİ SPAGETTİ

MALZEMELERİMİZ:

yarım kilo göğüs eti
2 adet patates
4 çorba kaşığı bezelye
2 kaşık un
1 kaşık tereyağ(etim yağsız olduğu için:))
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
yarım su bardağı soğuk süt
önce etimizi 15 dakika  haşlıyoruz sonra etimizi süzgeç ile alıp suyunu pilavda kullanmak için bir kısmını ayırıyoruz.... sonra tenceremize önce tereyağ ve unu koyarak unu kavuruyoruz sonra üzerine soğuk sütümüzü ve et suyumuzun bir kısmını ilave ediyoruz sonra bu terbiye ettiğimiz suyun içine yıkanmış doğranmış diğer malzemelerimizi patates tuz bezelye ilave edip haşlmaya devam ediyoruz.... yaklaşık 20 dakika daha yeterli....servis yaparken üzerine dereotu serperseniz tadı çok güzel oluyor.... HERKESE AFİYET OLSUN:))




KEK KALIBINDA MAYALI:)


Daha önce vermiştim tarifini ama bu sefer rulo şeklinde sararak kek kalıbına koydum harika bi şekli oldu....
eğer masada kesmeden dursa kek zannederlerdi..... bugün yapıp büroya götürdüm yanımızdaki pastane ile neredeyse ilişiği kestik artık çünkü biz büroda 4-5 kişi oluyorz eşimde karşı büroda 2 kişi hepsini doyuruyorum:)) zaten mahellede kahvaltı etmeden gelen kim kaldı ki:))
şaka bi yana güzel olmuş öğleden sonraya kalmadı diyebilirim.... akşama boş kabımı doldurmam için geri verdiler....
tarife gelince...
1+ 1/8 Cup süt
1 Yumurta beyazı
3 adet patatesin püresi(haşlanmış ve blenderdan geçirilmiş)
3 cup un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı süt tozu
İÇ MALZEME:
1 Bardak lor peyniri
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
önce unumuzu ve mayamızı bir güzel karıştırıyoruz sonra içine malzemelerimizi koyup bir güzel yoğuruyoruz... sonra hamurumuz iki kat kabarana kadar dinlendiriyoruz... sonra kabardıktan sonra gazını çıkartıp
geniş bir şekilde açıyoruz un yardımı ile ben genelde merdane kullanmadan elimle fırıncılar gibi açıyorum daha basit geliyor.... dikdörtgen hale getirdim üzerine lorlu iç karışımımdan yaydım bütün zemine.... sonra rulo pasta yapar gibi katladım ve yuvarlak kek kalıbıma koydum.... 1 saat dinlendirdim.üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede 1 saat pişirdim.fırından çıkınca yumuşak olsun diye üzerine ılıkken serapak ile örttüm.... sonra üzerini açarak dinlendirdim... sabahta işe götürdüm.... bu kadar:))
AFİYET OLSUN.....

Bunlarda dilimlenmiş hali....... büroda çektiğim için ışık yetersiz geldi ama yinede güzel değilmi....

HAVUÇLI ELMALI TOPLAR VE KISIR





MALZEMLERİMİZ
4 adet orta boy havuç
2 ader orta boy elma
yarım su bardğı süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı ceviz kırığı
hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Havuçlar ve elmalar rendenin ince tarafında rendelenir.
Havuç ve elma rendesini tencereye alalım üzerine şeker ve sütü ilave ederek havuçlar suyunu çekene kadar pişirelim.
karışım ılıyana kadar bisküvileri rondoda veya elimizle ufalayalım.
Bir kap içine bisküvileri, cevizleri elmalı ve havuç karışımını alıp iyice yoğuralım ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve hindistan cevizine bulayalım.
bir pazar günü annemlerde yaptığım bir tarifti fırsat bulup yayınlayamamıştım bugüne kısmetmiş.....
HERKESE AFİYET OLSUN.....

PATATESLİ SODALI TEPSİ BÖREĞİ


Bu tarifimi ananem için yapmıştım... pazar akşamıydı ama yayınlayamadım...
Bazen fotoğroflar birikiyor böyle tek yazıda yayınlamaktansa tek tek gün içinde yazıyorum.... hemde iş yerinde motive ediyorum kendimi....
gerçi soğuklardan mıdır bilmem hiç çalışma isteğim yok bugünlerde.... işyerine işlere karşı bi alerjim var sanki... ev işlerini bile özlüyorum bazen:))
neyse tarife geçsem iyi olacak önümde ssk lar bekliyor beni:)) hazır yufkalarımın  içine patates püresi dereotu  lor  maydanoz ve az tuz koyup rulo şeklinde sardım içine sararken hiç bir sos koymadım.... tepsiye dizdikten  sonra bir kasede 1,5 bardak süte biraz sıvı yağ ve 1 yumurta ekleyip çırptım üzerine güzelce yedirerek üzerine döktüm... fırında 180 derecede pişirdim... piştikten sonra 1 şişe sodayı üzerine döküp fırından çıkartmadan dinlenmesini bekledim.... çünkü ananemde ben gibi yumuşak börek seviyor.... sonra servis ettim.... çok pratik ne zaman yapıldığının bile farkına varmadılar.........
HERKESE AFİYET OLSUN.....

LORLU KURABİYE VE DEREOTLU PATATESLİ EKMEK....


MALZEMELER:
250 gr tatlı lor
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilin
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 limon suyu

üzerine
1 yumurta akı
ve susam

önce yumurtayı ve şekeri mikserde çırptım sonra loru ekledim çırptım ve sırasıyla tüm malzemeyi.... sonra elimde toparlayarak şekil verdim önce yumurta akına sonra susama batırdım.... 170 derecede 55 dakika pişirdim... ellerime sağlık......
diğer mayalı tarifimi diğer günlerde vereceğim.... fotoğrafını pek beğennmedimde:)) yine yapıp daha güzel bi sunum yapmak istiyorum...


KIZIMIN PATATESLİ OMLETİ:))


1 çay bardağı patates püresine 1 yumurta  2 kaşık un az tuz  dereotu ve maydanoz ekliyorum.... veyağlanmış ısıtılmış  tavaya malzemenin hepsini döküyorum... altını ve üzerini kızartıp bu sevimli kürdanlarla oyun oynaya oynaya kızıma yediriyorum..... AFİYET OLSUN.........

PAZAR KAHVALTISI-2


TEREYAĞLI PATATESLİ EKMEK
2 su bardağı patates püresi
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
aldığı kadar un hamur elimize yapışmayacak şekilde.....
 bu malzemelerimizi bir güzel hamur haline getirip 1 saat dinlendiriyoruz... sonra tekrar yoğurup hamuru 10 eşit parçaya ayırıp yada daha fazla.... her hamuru un ile ince ince açıyoruz.....  her parçayı açtıkça yağlanmış tepsiye koyup üzerine eritilmiş tereyağ sürüyoruz. on parçayıda üst üste koyduktan sonra en üzerinede tereyağ koyup hamuru düzgünce kesiyoruz servisi kolay olsun diye.... dilimliyoruz.... 1 saat daha dinlendirip 180 derecede 45 dakika üzeri kızarana dek pişiriyoruz.... herkese afiyet olsun....


BİBER TATARI
daha önce vermiştim.....

bu da soframız eksikleri var daha.... çeşitler konmadan çekilmişti:((

PAZAR KAHVALTIMIZ-1

Pazar kahvaltımız-1 dedim çünkü çeşitler buraya sığmadı... çünkü Hollandadan çok uzaktan gelen miafirlerimiz vardı... tarifler tek tek gelecek.....


LOR PEYNİRİ TOPLARI
En basiti ile başlayalım tarifimize lor peynirine biraz zeytinyağı ekleyip 1 çorba kaşığı kadar şekil verilir sonra  karacaotu susam yada nane kırmızı bibere batırılır... ve servis yapılır.....

PİZZA
Tarif OKTAY USTADAN harika oldu ama mümkün olduğunca ince açmak gerekiyor....
Malzemeler :
3 su b.un
Yarım p.yaşmaya
1 tatlı k.tuz
3 çorba k.zeytinyağı
Aldığı kadar ılık su
◦Sosu İçin
1 çorba k.domates salçası
1 tutam taze kekik
4 çorba k.zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Su
■Üzeri İçin
Sosis
sucuk
Çeri domates
Mısır
Kaşar peynir
Hazırlanışı
Pizzanın hamuru için karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin. Mayanın üzerine ılık su ilave edin. İlk önce mayayı eritin.
Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Hamuru 2 bezeye bölün. Her bezeyi merdane ile açın. Fırın tepsisine pizza hamurlarını alın.Üzerine sosu dökün.
Üzerine kaşar peynir rendesi,üzerine mısır taneleri, çeri domates ilave edin. Diğer pizza hamuruna da sos kaşar peynir rendesi, tane mısır, çeri domates ve salam ilave edin. Pizza hamurlarını mayalandırın. Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fıırnda pişirin. yalnız piştikten sonra yumuşak olması için sıcakken üzerine bir tepsi kapatıp dinlendirirsek yumuşacık bi pizzamız olur....

KARADUTLU KEK
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
 ve kara dut (yazdan dondurulmuş)
üzerine glazür....

önce şekeri ve yumurtayı çırptım sonra dut hariç diğer malzemeleri koyup mikserde 5 dk çırptım.... sonra kalıbımı yağlayarak hamurun yarısını kalıbıma döktüm bir sıra donmuş heldeki dutları dizdim sonra bir kat daha hamuru dökünce en üzerinede dutlardan dizdim ve pişmeye bıraktım... 170 derecede....
soğuduktan sonra üerine mikrodalgada glazür eritip döktüm herkese afiyet olsun....


PATATESLİ MANTAR GRATEN

5-6 adet patatesi  halka halka doğrayıp haşladım sonra tepsiye döktüm üzerine ince ince  mantarlerı enine doğrayıp dizdim en üstine başamel sos hazırladım döktüm ve en üzerine kaşar ve yumurta...... fırında 200 derecede yarım saaat pişti.... herkese afiyet olsun.....
Başamel sosu :  2 kaşık unu 2 Kaşık yağda kavurduktan sonra üzerine 1 çay kaşığı tuz ve 2 su bardağı soğuk süt dökerek yapıyorum kısık ateşte kıvam eldığında ateşten alıyorum.....
HERKESE AFİYET OLSUN...

TEL KIRMA TEPSİ




Teyze kızım huriyenin yaptığı tel kırma tepsi çok güzel omuş fakat bana da hediye etmeden olmaz.....

TEYZEMDE 2 SAATTE 4 ÇEŞİT:))

teyzeme bu pastaları yaptım hastaymış ama pastaları yaparken bir ande iyiyleşti bensiz canı sıkılıyormuş meğer...  birde mutfakta sizden başka 3 tane mutfağı toplayan yani siz tariflerinizi yaparken sihirli eller gibi ölçü kaşığı bardağı yoğurma kabı bir anda yıkanıp ortadan kalkıyorsa mutfakta yemek pasta yapmak daha bi zevkli oluyormuş.... OKTAY USTAYI ve diğer tv aşçılarını daha iyi anladım hem para kazanıyorlar hemde yaptıktan sonra ne tepsi yıkamak var nede kap kacak.... aynen öyle bir gündü lavaboya ne attıysam yıkandı hatta  bazen atmadan kaldırdılar toparladılar çok hoşuma gitti böyle pasta yapmak.... keşke yakın olsakda hep sizde yapsam pastaları:)) ne isterseniz yapardım size....işte bu aşağıdakileri yetiştirdik 2 saatte.... bunların yanında tepside köfte ve mantar sotede vardı ama onların fotoğrafları yok malesef.... buradan teyzemi öpüyorum....  ayrıca unutmadan mutfağı toplayan birde kurabiye yuvarlayanlardan bi tanesi teyzemin kızı FATMA karnı burnunda olmasına rağmen onuda çalıştırdım.... ama o da hatice sevdede yani karnındaki:)) mutluydular:)) yani pardon 4 kişi toplamış mutfağı:)) teyzem fatma HURİŞ VE haticem......
hepsine teşekkürler....
TUZLU KURABİYE
Malzemeler

 1 adet yumurta
1 çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı yoğyrt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım paket margarin
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
Yumurtanın akını ayırarak diğer bütün malzemeleri karıştırıp şekil verilebilecek bir kıvamda hamur elde edelim. Yapmış olduğumuz hamurdan parçalar kopartalım ve şekil verelim (simit, örgü gibi). Bir kaba susam başka bir kabada yumurtanın akını koyalım. Hamurun bir yüzünü önce yumurtaya daha sonrada susama batırarak önceden yağladığımız tepsiye dizelim. 160 derece de ısıttığımız fırına sürerek üzerleri kızarana kadar pişirelim.


ÇAYLI KURABİYE

Malzemeler:

150 gr. oda ısısındaki tere yağı veya margarin (1 çubuk + 2 yemek kaşığı / Türkiye için: 250 gr. yağın yarısından 2 yemek kaşığı fazla)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası

1 yada 2 yemek kaşığı bergamut aromalı çay yaprağı (yani  kuru çay)
1 hafif çırpılmış yumurta
2 su bardağı un (arzuya göre ele yapışmayacak şekilde ayarlayabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu

hepsini karıştırıp yuvaraldık ve bazılarının üzerini dörde kestik bazılarını parmağımızı tahine batırıp üzerine çukur açtık ve 170 derecede pişirdik....



İRMİK TATLISI
daha önce tarif vermiştim yine yazıyorum...

  • 1 lt süt


  • 10 kaşık şeker


  • 11 kaşık irmik


  • 2 adet portakalın suyu


  • 1 paket vanilya


  • hepsini tencerede karıştırarak kaynattık ıslatılmış kalıba döktük ve üzerini meyveler ve jel ile süsledik......




MAYALI PUF POĞOÇA
MALZEMELERİMİZ:



   1+ 1/8 Cup süt
1 Yumurta beyazı
3 adet patatesin püresi(haşlanmış ve blenderdan geçirilmiş)
3 cup un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı süt tozu
İÇİ MALZEME:
1 Bardak lor peyniri
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
önce unumuzu ve mayamızı bir güzel karıştırıyoruz sonra içine malzemelerimizi koyup bir güzel yoğuruyoruz... sonra hamurumuz iki kat kabarana kadar dinlendiriyoruz...  sonra kabardıktan sonra gazını çıkartıp şekil veriyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp yarım saat dinlendirip 170 derecede pişiriyoruz..... YAPARKEN YORULMADIM AMA YAZARKEN YORULDUM:))
HERKESE AFİYET OLSUN...

LORLU FIRIN MAKARNA





Malzemeler


Kelebek makarna

1 yemek kasigi tuz

½ kahve fincani bitkisel siviyag

Üstü için:

2 yemek kasigi margarin

1 bardak rendelenmis kasarpeyniri

1 yumurta

2 kaşık un

2 bardak süt

Tuz-

karabiber

2 su bardağı lor peyniri

Yapilis Tarifi

Makarnayi  suya salip 10 dakika haslayalım.2 bardak soguk su katarak 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra eritilmis yag, tuz ve biber koyup silkeleyerek karistıralım.
Makarnanin yarisini yaglanmis bir firin tepsisine bosaltalım. Peyniri ince tabaka halinde üzerine dizelim. Kalan makarnayi da bosaltip üzerini kapatalım.

Bir tavada 2 kaşık margarini eritip unu kavuralım un biraz pembeleşince sütü azar azar ilave ederk beşamel sos elde edelim.(dikkat topaklanmasın...) son olarak tuzunu ve yumurtasını ilave edip karıştırdıktan sonra makarnanın üzerini kapatacak şekilde dökelim....üzerine rende kaşarıda serptikten sonra sicak bir firinda 30-35 dakika pisirin.
Sonra kare veya baklavalar halinde kesip servis yapin....

AFİYET OLSUN....

TABAKTA KUMPİR VE PİLAV ÜSTÜ KIZARMIŞ TAVUK


Tabakta kumpir...  Patetes püresini kaşar ve tereyağ tuz ile hazırladım tabağa boşalttım. üzerine sosis garnitür dereotu ekleyip servis yaptım... değişik bi salat aoldu bizede...



Daha önceki tarifimle pilav yaptım sonrada üzerine hiç yağ koymadan tavada pişirdiğim tavuklardan koydum... afiyetle yedik ayran ile....  tarifi çin TIKLAYINIZ
AFİYET OLSUN.........

SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ

EVET BOMBA GİBİ BİR KAMPANYA HANIMLAR EŞLERİNE ERKEKLER HANIMLARINA ÇOK GÜZEL BİR SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ KİNG,İN SİZ TÜKETİCELERİNE HERZAMAN KALİTELİ VE GÜVEN SUNUMU EŞSİZ ÜRÜNLERİYLE DEVAM ETMEKTE İŞTE ONLARDAN BİR TANESİ King P1100 Majestic Katı Meyve Presi SİZE BU ÜRÜNÜ BU GÜZEL GÜN İÇİN HEDİYE EDİYOR öncelikle bu güzel kampanya için KİNG,e kendi adıma ve tüm katılımcılar adına TEŞEKKÜR EDİYORUM...



                                AYRINTI İÇİN KELEBEK-MAKBULE TIKLAYINIZ....

KIZ BEBEK KAPI SÜSÜ


işte yeni kapı süsümüz..... bunuda Annem yaptı.....

SOĞANLI MANTAR SOTE...


Dünkü pastama peki zaten bi pasta pastayı niye tekrar yaptınki diyenler olmuş açıklayayım... ben şeker  hamuru kallanmadığım için doğum günü pastasına özel düzgün bi görüntü vermek istedim ayrıca kestaneli olmasını tercih ettim. çünkü kestane hazırlayacak vaktim yoktu... bu sebeple pekili pastam ortaya çıktı dün içinde böyle bir açıklama yapma gereği duydum.
Şimdide gelelim mantarımıza,önce tavaya 2 orta boy soğanı küp doğrayıp 3 kaşık sıvıyağda kavuruyoruz. sonra yüksek ateşte yıkayıp doğradığımız mantarları atıp kavuruyoruz... içine birer çay kaşığı körü kimyon karabiber atıyorum çok lezzetli oluyor......
Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberli sıvıyağ gezdirerekde servis edebilirsiniz....
AFİYET OLSUN..........

PEKİLİ PASTAM:))



  • Dün kızkardeşim aslının doğum günü için yapıldı bu pasta.... aslında daha doğrusu kızım yesin diye yaptım:))  ülker peki kestaneli kutlama pastası ile yaptım... bugünlerdede pastalara taktım yemeklerimi bile yayınlayamadım...


  • önce pastama şekil verecek kabını streç film ile kapladım hazırda bekledi.


  • peki pastacığı 1 parmak genişliğinde dilimledim ve kabımın dibine ve etrafına döşedim.


  • sonra tencereye 1lt süt 1 bardak un 1 bardaktan biraz az şeker 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile sıvı vanilya aroması ve 1 çorba kaşığı kakao koyup karıştırarak kısık ateşte pişirdiğim kremayı elde ettim....


  • 3 Yumurta ve 1 çay bardağı pudra şekerini beyazlayana kadar çırptım ve bir çay bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek çırpmaya devam ettim. yuvarlak kek kalıbında 170 derecede 35 dakika pişirdiğim pandispanya mı elde ettim. arasından keserek iki kat elde ettim.


  • sonra kremamın birazını pastamın dibini örtecek şekilde kapladım.(yani peki keklerimin üzerine) sonra önceden hazırladığım pandispanyamı bir kat koydım sonra tekrar krema koydum... tekrar pandis panyamdan servis yaparken dibi daha güzel gözüksin diye en son katına kedi dili bisküvilerini tek taraflı ıslatarak kapattım yani en üstte kuru tarafları üste gelecek şekilde sıraladığım kedi dilleri vardı... sonra buzdolabında 3 saat dinlendirdim ve ters çevirip serasından çıkarttım servis yaptım....

  • AFİYETLE YEDİK......
52.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE

18 OCAK 2010-1 ŞUBAT 2010

TARİHLERİ ARASINDA  http://lezzettreni.blogspot.com/  ev sahibeliği yapacak ayrıca bu tarifi ona gönderiyorum.




RULODAN DÖNME DİKDÖRTGEN PASTA:))



pembelinin mutfağı blogunda gördüm yapamak istedim ama benim kalıp biraz küçük geldi sanırım çok kabardı ,kıvırayıp derken kırıldı bende dikdörtgen pastaya çevirdim... ama tadı harikaydı... inat ettim rulo pastayı tutturacağım... birazda acele ettim ondan oldu sanırım.... ben üzerini süslemek için karamelli pasta kreması kullandım tek fark o var... tarifi için pembelin mutfağına tıklayınız....
AFİYET OLSUN.........

YENİ ÇERÇEVELERİMİZ....





KURU BİBER KIZARTMASI


Bu da biberimizin başka hali... bunuda haşlamadan kızgın yağa atıp kabarınca hemen çekiyoruz.... çok pratik bi aperatif oluyor.... yanında sarımsaklı yoğurt.....  eşim bisküvi biber diyor buna çünkü ısırıncaağızda dağılıyor. dışarıda bırakırsak bayatlıyor o zaman kıtırlığı gidiyor... yapar yapmaz hemen yenmesi gerekiyor....
Haaa birde unutmadan acıymış birde  kızım yanımda acı diye bağırıyor....
HERKESE AFİYET OLSUN....

PATATESLİ POĞAÇA VE İNCİRLİ MİLFÖY RULOSU


Birazda başka tariflerden deneyelim pembe defter  blogundan aldım denedim... ben çok beğendim... herkese tavsiye ederim...


Bunlarda kuru incirli milföylerim... kuru inciri incir tatlısı yapar gibi hazırladım.... istediğiniz miktar kuru inciri az bir tereyağında az kavurup bir miktar demlenecek kadar su ilave ediyorum sonra demlenmeye bırakıyorum. üzerine ceviz koyup karıştırıyorum ve milföy yapraklarına sarıp kesiyorum bazen kürdan ile tek lokmalık hazırlıyorum.... sonra fırına sürüyorum... güzel bi lezzet oluyor servis yaparken pudra şekeri serpersek daha iyi olur... HERKESE AFİYET OLSUN..........

GÜL REÇELLİ İRMİK TATLISI


çok seviyorum ben bu irmik tatlısını hemde her çeşidini....
malzemelerimiz....
500 ml süt
4 kaşık şeker
6 kaşık irmik
2 adet portakalın suyu
1 paket vanilya
3 kaşık gül reçeli

hepsini bir tencere koyup bir taşım kaynattım ve sonra ıslatılmış kalıplarıma döktüm sonra kalıptan çıkartarak üzerini yine gül reçeli ve antep fıstığı ile süsledim.....
HERKESE AFİYET OLSUN.........





ANNEMİN PEYNİRLİ ERİŞTESİ VE KAPUSKA





Tarif etmedim çünkü erişte yaptığımız bir gün vereceğim:)) ama eriştenin haşlanıp sofraya gelmesinide herkes biliyordur diye düşündüm onuda yazmadım....:))



Malzeme :




  • •1 lahananın orta kısmı
  •  •1 soğan
  • •biber salçası
  • •sıvıyağ
  • •tuz,pul biber
  • 2 havuç rendesi
Hazırlanışı :
Kapuska için ilk olarak soğanlar küp küp doğranır.sıvıyağda sotelenmeye başlanır.daha sonra kırmızı biber salçası eklenir.Diğer taraftan lahanalar iri iri kıyılır.lahanalar ve havuçlar da sotelenmeye alınır.tuzu ve pul biberi konularak pişmeye bırakılır. yaklaşık 25 dakikada hazır üzerine limon sıkılarak afiyetle yenir.... dilerseniz içine biraz pirinç atabilirsiniz ama ben sade seviyorum....
HERKESE AFİYET OLSUN..........

KIYMALI SEBZELİ BÖREK


 Daha önce verdiğim bi börek tarifi hatta bir cümlesini yazmayı unuttuğum için akrabalarımın börekleri kuru olmuş.... bu sefer yazımı düzelttim tekrar söylüyorum sardıktan sonra tepsiye koymadan önce soda süt yada verdiğim tarifte yazılı harca tamamını batırıyorsunuz ıslak ıslak koyuyorsunuz yağlı kağıt üzerine sonrada yumurta sürüp fırınlıyorsunuz...  ama bu sefer içine ben kıyma kavurdum ve garnitür koydum birde olmazsa olmazım dereotumu koydum.... harika oldu.....
HERKESE AFİYET OLSUN....

BADEMLİ KAYISILI PİLAV...



YANINA PİLAV yaptık YILDIZCIĞIM...
Bu pilav silikon kalıpta pişen biraz kayısıdan dolayı tadı tatlımsı olan bi pilav erkek kardeşim gibi tatlımsı yemiyen varsa yapmasın ama ben çok seviyorum:))
önce tavada  2 kaşık tereyağda 3 çorba kaşığı şehriyeyi 2 çorba kaşığı kabuksuz bademi be 6 adet doğranmış kayısıyı ve 1 tatlı kaşığı tuz attım kavurdum .malzemeler pembeleştiğinde 2 bardak yıkanmış pirincimi içine attım biraz daha kavurdum sonra silikon kalıbın içine döktüm pilav harcımı...
üzerine pirinçlerin boyunu 3 parmak geçecek şekilde su doldurdum. normalde 2 parmak geçecek şekilde koyarım ama fırında pişeceği için su kaybediyor... sonra adanalarımla birlikte fırına sürdüm isterseniz üzerini folyo ile örtebilirsiniz.... adana ile diyorum çünkü ben ana yemeği fırında yapıyorsam mutklaka pilavıda fırında yaparım... ayrı bir ocak yakmamak için yani TASARRUF:)) eşime duyurulur tabi okursa bunları:)) bu tasarrufum için bi ödül daha alır belki:))
yaklaşık 45 dakikada yani ana yemeğim piştiğinde ikisi bir hazrı oluyor... çünkü et yemeği yaptıysam önce et yemeği bir taraftan ağır ağır pişiyor sonra pilavım fırında yanına eşlik ediyorlar....
HERKESE AFİYET OLSUN.........

ÇANAK KÖFTE--- MİLFÖYLÜ...



bu köfte işten eve gelip acele ile yaptığım ve farklı bir harç ile yaptığım bir köfte yarım kilo dana kıymasının içine KNORR MEYHANEBULGUR PİLAVI HARCI yarısını ekledim.1 çay bardağı galeta unu 2 yumurta 1 soğan rendesi hepsi bu baharatlar zaten pakette olduğundan baharat eklemiyorsunuz.... sonra muffin kalıbının içine küçük çanaklar oluşturdum önce 20 dakika pişirdim sonra üzerine patataes havuç ve bezelye garnitürü koydum en üzerine birer dilim kaşar ve en üzerine milföyle sıkıştırarak kapattım ve yumurta sarısı sürdüm bi yarım saat da pişti... yani milföyler kızarana dek....

Aynı köfte harcından artanınada biraz isot atarak bu adanaları elde ettim fırına sürdüm.... afiyetle yedik yalnız benim kıymam yağsızdı biraz kuruma eğilimi gösterdi... biraz yağlı olursa iyi olur....


Bu resmi aceleden çok iyi çekememişim.... artık idare eder...
herkes çok açtı bir an evvel koymak istedim....
Ayrıca arkadaşlar knorrda üye olanlara çok güzel hediyeler var..... knorrun sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim....
HERKESE AFİYET OLSUN...........

DÜN AKŞAMKİ MENÜMÜZ.... TARHANA ÇORBASI.



Annemler dün akşam bizdelerdi Denizliden diş doktorundan geldiler... MENÜMÜZ TARHANA ÇORBASI, ÇANAK KÖFTE VE ADANA KÖFTE ,YOĞURT PİLAV, SON OLARAK GIRLI KIZARTMASI YANİ İMAM BAYILDI.....dişçiden gelene en iyi çorba gider diye düşündüm....  başka bi sebebi daha hazır paket çorbalardan bile daha basit geliyor çokda lezzetli oluyor......
önce 1kaşık tereyağ ve 2 kaşık sıvıyağ tencereye koyuyorum 6 çorba kaşığı tarhana tozunu bu yağda kavuruyorum biraz toz kırmızı biber biraz salça ilave ediyorum..... isteğinize kalmış tabi....  3 dakika kavurduktan sonra 3 bardak sağuk suyu hızlıca döküp topaklanmaması için çırpma teli ile karıştırıyorum.... sonra çorbam kaynarken içine 3 diş sarımsak ezip katıyorum ve dondurucudan çıkarttığım haşlanmış nohutlarıda ilave ettimmi keyifli bir şekilde içiyoruz içerken üzerine biraz erik ekşisi çok yakışıyor....
OFFFF Ellerime sağlık harika olmuştu...
HERKESE AFİYET OLSUN....