Ads 468x60px

Pages

TAZE BAKLADAN FAVA


MALZEMELER 
500 GR taze bakla içi
3 kaşık ince kıyılmış dere otu
1 adet soğan
1 adet limonun suyı
 bir tutam tuz
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık nar ekşisi

HAZIRLANMASI
Önceden kızdırılmış  Zeytinyağın da  doğranmış soğan kavrulur sonra yıkanmış iç baklaları 4 dakika kadar daha pişilir. sonra 2 su bardağı su tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra blendırdan incecik geçirip     limon ve dere otunu ekliyoruz. ve bir kalıbı ıslayıp içine döküyoruz
Buzdolabında bir müddet dinlendirip kalıptan çıkarıp üzerine nar ekşisi veya ilave zeytinyağı gezdirerek servis yapıyoruz.....
HERKESE AFİYET OLSUN....

İlk kez denediğim bir tarifti pek çok yerde farklı farklı okudum ve kendime göre en yakın olan oktay ustada gördüğüm tarifi uyguladım.... ben çok sevdim hatta kız kardeşimde çok sevdi...
biz baklayı salçalı olarak ve fasulye gibi doğrayarak yaparız bu şekilde iç bakla şeklinde pek bilinmez ama ben denemeyenlere de tavsiye ederim....

LOR PEYNİRLİ POĞAÇA

MALZEMELER
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı  kaşığı şeker
2 yumurta (birinin beyazı içine sarısı üzerine)
4 su bardağı un
(az gelirse ilave edilebilir)

İÇ MALZEME
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı lor peyniri
2 talı kaşığı kırmızı toz biber
Tüm malzemeler un hariç önce karıştırılır ve sonra un üzerine yavaş yavaş ilave edilir.ele yapışmayan bir hamur elde edilir  ve 1 saat kadar kabarması için hamur dinlendirilir.
iç malzeme malzemeler bir kapta karıştırılır ve hazır bekletilir.
Dinlendirilmiş hamur tekrar yoğurulur , el hafif yağlanarak 10 cm çapında açılarak hamurlar açılarak bir tatlı kaşığı peynir konur ve kenarları kapatılır. tepsiye hamur bitene kadar aynı işlem yapılır ve üzerine yumurta sarısı sürülerek 1 saat daha dinlendirilir.150 derece fırında 45 dakika pişirilir...
mayalının üzerin yumuşak olması için ben sıcakken kapalı bir kapta 10 dakika dinlendiriyorum üzerinin buharı ile puf puf poğoçalar oluyor tavsiye ederim fakat fazle bekletmeyin yoksa o buharın fazlası poğoçaları ıslatabilir....
AFİYET OLSUN....

SEMİZOTLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI

MALZEMELER:
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı haşlanmış iri buldur
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 adet ince doğranmış yeşil soğan
yarım demet ince doğranmış semizotu
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon
2 adet rendelenmiş havuç
3 çorba kaşığı ince doğranmış dere otu  

tüm malzemeyi karıştırıp limon sosu ve nar ekşisini üzerine dökerek servise hazırdır...
özellikle diyettekilere harika doyurucu bir lezzet...
HERKESE AFİYET OLSUN.....

DEREOTLU PATATESLİ PİDE VE POĞOÇA

S

MALZEMELER:
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
bir çay kaşığı şeker
1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
3,5 su bardağı un

İÇ MALZEME
5 adet küçük halka doğranmış haşlanmış patates
3 çorba kaşığı ince doğranmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı lor peyniri


Tüm malzemeler  un hariç önce karıştırılır ve  sonra un üzerine yavaş yavaş ilave edilir.ele yapışmayan bir hamur elde edilir. ve 1 saat kadar kabarması için  hamur dinlendirilir.
iç malzeme için halka patatesler ve diğer malzemeler bir kapta karıştırılır ve hazır bekletilir.
Dinlendirilmiş  hamur tekrar yoğurulur , el hafif yağlanarak 10 cm çapında açılarak hamurlar açılarak halka patatesten bir adet konur ve kenarları kapatılır. tepsiye hamur bitene kadar aynı işlem yapılır ve üzerine yumurta sarısı sürülerek 1 saat daha dinlendirilir.150 derece fırında 45 dakika pişirilir...
Aynı hamur ile iç harc bittikten sonra boş poğoçalar yaptım onlarda harika oldu....
AFİYET OLSUN.... 

 

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

Bahar yorgunluğu var üzerimde ne işyerinde nede evde birşeyler yapmak gelmiyor içinden..... Gerçi bendeki yorgunluk
hali kronik hale geldi sürekli yorgun kalkıyorum yataktan ama bir çaresinede bakmadım bir türlü.....
Ama belki soğuk bir cheese cake  yaparsam tatlı belki iyi gelir dedim... görüntüsü kokusu tadı keyfimi yerine getirdi ama kalıcı olur mu bilmem:))



MALZEMELERİMİZ
500 gr labne peyniri
1,5 su bardağı şeker
 1 su bardağı katı yoğurt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
4 adet yumurta
1 kaşık irmik
1 paket vanilin

TABANI İÇİN
2 paket burçak bisküvi
75 gr margarin
SOS İÇİN
100 gr çilek
2 tatlı kaşığı nişasta
yarım çay bardağı su
2 çorba kaşığı şeker

Önce burçak bisküviyi robottan geçirdim ve üzerine eritilmiş margarini döküp yoğurdum.
sonra kelepçeli kalıbımın yanlarına ve tabanına elimle bastırarak kapladım.
sonra ayrı bir kapta yumurta beyazı ve sarısını ayrı ayrı çırptım.sonra ikisini karıştırıp şekerini labnesini ilave edip 2 dakika kadar çırpmaya devam ettim.sonra yoğurdu un nişasta irmik ilave edip şöyle bir kez daha karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıbıma döktüm...
100 derece fırında 2 saat pişirdim ve soğudukta sonra  üzerine 100 gr çileği şeker ve su  ile kaynatıp blendırdan geçirdim suyunu süzdükten sonra 2 tatlı kaşığı nişasta ile sos hazırlayıp üzerine döktüm.
1 gün buzdolabında dinlendirdim.
harika bir lezzet oldu...
HERKESE AFİYET OLSUN.....

60. pçds etkinliği için sevgili gelibolu17 ye gelsin tarifim....

İLK ŞEKER HAMURU DENEMESİ VE ÇİLEKLİ PASTAM

MALZEMELER
KEK İÇİN
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı damla çikolata

Önce yumurta sarısı ve beyazını ayrı ayrı kaplarda çırptım
sonra bibiri ile karıştırdıktan sonra üzerine şekeri ve diğer malzemeleri tek tek ilave ederek kek hamurumu dikdörtgen geniş borcama dökerek pişirdim.
Kek soğuduktan sonra iple keki ikiye kestim.

İÇ KREMASI İÇİN
250 ml süt
1 paket çileklli crem ole
250 gr çilek
1/2 su bardağı şeker
200 dr labne peynir


soğuyan kekin arasına  süt crem ole süt ve labne peynirini çırptım arasına sürdüm sürdükten sonra  yarım bardak şeker ile kaynattığım ve soğuttuğum çileği kremanın üzerine serpiştirdim....
ve ikinci kek parçasını üzerine kapattım....

Ve En son şeker hamuru yaparak üzerini kapladık...
üzerine tekrar krema kullanmak istemedim.......
bu bizim ilk şeker hamurlu pastamızdı....Tarifini sevgili ayseyaman.blogspot.com dan aldım.
ve aynen burada aktarıyorum....
Marshmallow ile Şeker Hamuru Tarifi
Malzemeler;
Aşağıdaki ölçülerden oldukça çok şeker hamuru elde ediliyor. Yarım ölçüylede rahatlıkla pasta kaplayabilir üzerine süsleme yapabilirsiniz..fakat bu pastanızın boyutuna ve üzerindeki süslemelere göre değişir.
* 450 gr marshmallow (minik boyların ölçüsü için ~ 7,5 cup, bizim normal boy su bardaklarıyla ~ 7 bardak kadar marshmallow kullanabilirsiniz.)
* 4 yemek kaşığı su
* 900 gr ince çekilmiş pudra şekeri
* Bir çimdik tuz
Hazırlanışı;
1. Marshmallowları geniş cam bir kaseye koyun.
Microdalgada her defasında sadece 20-30 sn tutmak şartıyla marshmallowları eritin. Her defasında kaseyi dışarı çıkartıp güzelce karıştırın ve tekrar microdalgaya koyun, bu şekilde yaklaşık 2 dk içinde marshmallowlar eriyecektir, aşırı sıcaktan kaçının.
Aynı şekilde benmari kurupta marsmallowları eritebilirsiniz, dikkat edilmesi gereken tek nokta marsmallowları aşırı sıcaktan uzak tutmak, zaten sıcağa gelince hemen eridiklerini farkedeceksiniz.
2. Eriyen marshmallowların içine su, tuz ve pudra şekerinin yarısını koyup önce bir kaşık yardımı ile karıştırın, sonra pudra şekerli bir yüzeye tüm malzemeyi döküp yoğurmaya başlayın, her defasında şeker hamuruna ihtiyacı kadar pudra şekeri dökün. Elinize yapışmayacak, yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin...
3. En son olarak top haline getirdiğiniz şeker hamurunun üzerine birazcık bitkisel katı yağ sürün, güzelce plastik streç ile kaplayıp, hava almaz bir poşete sarıp saklayın, 1 gün oda sıcaklığında bekletin, oda sıcaklığında uzun müddet bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.
4.Şeker hamurunu kullanmadan önce güzelce masaj yapıp, yoğurun, kırılgan yapısı hemen elastik bir hale gelecektir. Afiyetle pastalarınızda kullanın :)

HERKESE AFİYET OLSUN...

TEL ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI


İçindekiler

1 adet kemiksiz tavuk göğsü
4  yemek kaşığı tel şehriye
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un

Terbiyesi için
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık yoğurt

Hazırlanışı
Tavuk göğsü yaklaşık 1 litre tuzlu suda haşlanır.Haşlanmış tavuk didiklenir.
Un zeytinyağında kavrulduktan sonra üzerine yavaş yavaş tavuk suyu ilave edilir.
İçine şehriye ve tavuk konulup ara sıra karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
Yumurta sarısı yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır kaynayan çorbanın suyundan bir iki kaşık alınıp karışıma ilave edilir.
Ilık hale gelen terbiye çorbaya eklenip iyice karıştırılır.
Bir taşım kaynadıktan sonra servis yapılır.....
AFİYET OLSUN....
 benzer tarif sevgili http://www.devletsah.com/   da var ama ben deki tek fark ben yoğurtlu yapıyorum.
tarifide yorum  sayesinde gördüm...

DOMATES SOSLU PATLICAN KIZARTMASI

MALZEMELER
2 Patlıcan
3 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
tuz

Küp doğranmış patlıcanları tuzlu suda bekletip kuruladıktan sonra az yağda kızartılır. sonra bir tavada rendelenmiş domates salça ve toz kırmızı biber tuz pişirilir ve pişirilen sosa kızarmış patlıcanlar ilave edilir.
AFİYET OLSUN....

YAPRAK SARMA



Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Malzemeler
 ½ kg asma yaprağı
 2 su bardağı pirinç
 5 adet taze soğan
 1,5 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı doğranmış dere otu
3 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
 1 çorba kaşığı kuş üzümü
 1 yemek kaşığı kuru nane
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 4 adet rendelenmiş domates
 tuz
Hazırlanışı:
Önce asma yaprakları kaynamış suda renkleri değişinceye kadar haşlanır süzüldükten sonra bir kenarda bekletilir.
Derin bir tavaya sıvı yağ konulur üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar konulur ve hafif rengi sararıncaya kadar kavrulur.
Daha sonra içerisine yıkanmış pirinçler ilave edilip tekrar kavurmaya devam edilir.sonra rendelenmiş domates ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulup üzerine  tuz ve baharatlar ve diğer malzemeler ilave edilir.
Ve tava ocaktan alınarak sarma işlemine başlanır. Sarılan yapraklar tencereye diklemesine dizilir  en üzerine limon dilimleri dizilir ve 4 su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.... üzerine limon sıkılarak servis yapılır....
AFİYET OLSUN

MAKARNA SALATASI


MALZEMELER:
yarım paket makarna
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım demet maydanoz ve dere otu
2 salatalık turşusu
2 havuç
yarım su bardağı bezelye konservesi
2 adet patates
3 kaşık mısır konservesi
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
HAZIRLANMASI:

Makarnaları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün.Daha sonra soğuk sudan geçirin. Soğuyunca yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırın.


 Sebzeleri küçük küçük doğrayıp havuçları haşlayın ve soğuk sudan geçirdikten sonra makarnaların üzerine ekleyin.


En son yoğurdu ve mayonezi  malzemelere ilave edip karıştırın.


Üzerine dereotu ve nane ekerek servis yapabilirsiniz....


AFİYET OLSUN.......

SEMİZ OTU SALATASI


2 adet yeşil soğan ve sadece semiz otunun ince ince doğradıktan sonra üzeri
ne doğal erik ekşisi tuz ve sumak ile sos hazırlayıp üzerine döktükten sonra küçük mısır koçanı ile de süslüyoruz.....
HERKESE AFİYET OLSUN....

FIRINDA KÖFTE

FIRINDA KÖFTE

Köfte için
500 gr kıyma
yarım çay bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı karabiber
yarım demet maydanoz
1 soğan rendesi
2 yemek kaşığı  zeytinyağı
1 diş sarımsak, dövülmüş
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı salça
1 yumurta

Malzemeler:
yarım çay bardağı zeytinyağı
4 patates
1 çay kaşığı tuz
5 sivribiber
2 kaşık salça
3 domates
yarım çay bardağı kaynar su

Hazırlanışı
Köfte için gereken tüm malzemeleri yoğurup uzunlamasına köfteler elde edilir...
  Fırın kabına yarım çay bardağı zeytinyağını döküp yağlanır ve patatesleri soyup halka şeklinde kesilir ve tepsinin en altına dizilir.üzerine tuz serpilir.üzerine yapılan köfteler dizilir.
Sivri biberleri ikiye bölerek patateslerin üzerine yerleştirin.Domatesleri soyun ve biberlerin üzerine rendeleyin.
Yarım çay bardağı kaynar suyu salça ile karıştırarak fırın kabına gezdirin. Kabın üzerini folyo ile kapatıp 200C fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.



SALÇALI MAKARNA

Herkese yorumları için çok teşekkür ederim..... 
HERKESE AFİYET OLSUN...

SON 7 YAZIM HİÇ YORUM ALMADI

EVET HİÇ YORUM ALMADIM DİYE ÜZÜLÜYORDUM BİRDE BAKTIM YORUM YAZ BÖLÜMÜ YOK Kİ BLOGDA....
KURCALARKEN SANIRIM TAMİR ETTİM.....
İNŞALLAH TEKRAR BOZULMAZ.... YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ARTIK....
HERKESE İYİ GECELER.....

RENKLİ MUFFİNLER


Malzemeler ;
2 yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
4 kahve fincanı tozşeker
2 kahve fincanı sıvı yağı
2 kahve fincanı yoğurt
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı sıcak suda beklemiş kuru üzüm
Bu ölçülerde yaklaşık 14 adet muffin çıkıyor.
Yumurtalarımızı ve şekerimizi mikser ile iyice rengi beyazlaşana kadar mikser ile çırpalım. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip 2 dakika daha çırpalım. Üzerine un,kabartma tozu,zencefil ve tarçın ekleyelim. Mikser ile homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım. En son sıcak suda yumuşattığımız kuru üzümlerin suyunu süzüp karışımımıza ekleyelim karıştıralım. Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Muffin kalıplarımıza muffin kağıtcıkları yerleştirip karışımımızı eşit miktarda dağıtalım.Muffinler yaklaşık 35-40 dakika üzerileri kızarıp şişene kadar pişmelidir. Piştikten sonra tezgahta 10 dakika soğutup üzerine gıda boyası ile renklendirilmiş krem şanti ile süsledim ve damla çikolata serptim...
harika oldu...
HERKESE AFİYET OLSUN.....

Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 60' a ev sahipliği yapan arkadaşım gelibolu 17  'ye gönderip, kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.


DAMLA SAKIZLI JÖLELİ İRMİK TATLISI


Yine kermeste çok tutulan bir tatlım....
Malzemelerimiz....
1000 ml süt
10 kaşık şeker
11 kaşık irmik
3 kaşık sakızlı muhallebi tozu
1 paket vanilya

Tüm malzemeyi bir tencerede karıştırarak kısık ateşte kaynatıyoruz bir kez üzerinden kabarcık çıkınca ıslatılmış tepsiye döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz....
soğuduktan sonra jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayarak elimizde ne meyve varsa süslüyoruz
 Meyvelerin üzerine hazırladığımız jöleyi dökerek donmasını bekliyoruz.....
ve ortaya çok hafif harika bir tatlı çıkıyor....
HERKESE AFİYET OLSUN......

KIZIM ARABADA


KIZIM VE SPOR ARABASI.....
ERKEN BAŞLADI BABASI BİLE KULLANIRKEN BEN SÜRCEMMMM DİYE BAĞIRIYOR.....

NOHUTLU ET HAŞLAMA

Bizim meşhur düğün yemeğimiz ama kavurma diyorlar ve neden böyle dendiğinide bilmiyorum.....
DÜĞÜNLERİZMİZDE SEVEREK YENİLEN BİR YEMEĞİMİZ...
Hazırlanması: Etleri soğuk suyla yıkayın. Fazla yağlarını kesin. 2 kaşık zeytinyağını tencereye alıp etleri ilave ederek altını üstünü biraz çevirerek kızartın. Bütün soğanları, sarımsağı, ekleyin. Üzerini örtecek kadar soğuk su koyun ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Etler biraz piştikten sonra önceden ıslanmış nohutları  ilave edip etler tamamen yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. En son tuzunu ve 5-10 adet tane karabiberi ekleyip servise hazırlayın. Servis yaparken bütün soğanları çıkarıp bir parça et bir miktar et suyu ile sunun. Arzuya göre limon suyu ile servis yapın.....

AFİYET OLSUN........

KİVİLİ YAŞ PASTA

Krema:

500 ml süt,
1/2 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı tepeleme un
Krema malzemelerinin hepsini bir tencereye koyup koyulaşana kadar pişirin.


Hamuru:
5 yumurta
5 küçük kahve fincanı tozşeker
5 küçük kahve fincanı un
Yumurtalarla tozşekeri, karıştırıcı (mikser) ile koyulaşıncaya kadar çok iyi karıştırın. En son unu da ekleyip, hızlıca tekrar karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında (180 derecede) pişirin. Kekin kabarması için fırın kapağının açılmaması gerekir.
Üstüne:
1 paket krem şanti
Kivi
Kek soğuyunca ikiye kesin arasına krema ve kivi koyun. En üste kremadan sonra krem şanti ve kivi koyup servis yapabilirsiniz......
KERMESİMİZDE SATILAN TARİFLERİMDEN BİRİDİR...
AFİYET OLSUN....

KIZIM

TORUNUM VE KIZIM  :))
TAM Bİ FIRLAMA OLDU BAŞ ETMEK ZORLAŞTI...

LORLU KURABİYE

Malzemeler:
1 yumurta (sarısı içine, akı üzerine)
3 yemek kaşığı şeker 200 gr eritilmiş tereyağ 1 su bardağı yoğurt  1 paket vanilya   1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un   200 gr tatlı lor 2 yemek kaşığı toz şeker (lor için)
                                                                            
                                                                           Yapılışı:

Kurabiyemizin içini hazırlamak için 2 yemek kaşığı toz şeker ve tatlı lorumuzu karıştırıp, şekerin erimesi için bekletiyoruz. Kurabiyemizin hamurunu hazırlamak için ise yumurta sarısı, eritilmiş tereyağ, yoğurt veya kaymak+süt karışımı ve toz şekeri karıştırıyoruz ve unumuzla birlikte kabartma tozu ve vanilyamızı ekleyip, yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ortalarına lor karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyup, yuvarlayarak kapatıyoruz. Kurabiyeleri önce yumurta akına, sonra toz şekere batırarak, tepsimize diziyoruz. Önceden ısıtılmış 160-170  derece fırında hafif pembeleşecek şekilde pişiriyoruz.
AFİYET ŞEKER OLSUN..........

ETKİNLİK SONA ERDİ....

HATAM KUSURUM OLDUYSA AFFOLA............
 BİR ETKİNLİĞİ DAHA BÖYLECE SONLANDIRDIK KATILIMDA BULUNANLARA SONSUZ TEŞEKKÜRLER.....

ETKİNLİĞE TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM......

http://porselendemlik.blogcu.com/   VE http://gelibolu17.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan

59.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE

30 NİSAN 2010-14 MAYIS 2010

TARİHLERİ ARASINDA

http://mutfaktansesler.blogspot.com/

YANİ BEN GÜLSÜM  EV SAHİBELİĞİ YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER

TARİFLER DİZİSİ-5

TARİF 47:
HİNDİSTAN CEVİZLİ BADEMLİ KURABİYE

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için BAHAR ÇİÇEĞİ  linkine tıklayabilirsiniz


TARİF 46:
FİNCAN KEKİ

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için MİNTİNİN MUTFAĞI   linkine tıklayabilirsiniz


TARİF 45:
MİLFÖY BÖREKLER

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için  PETUNYALARIM  linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 44:
HURMALI TRUFF

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.
Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için  SOFRA SANATIM  linkine tıklayabilirsiniz

TARİF 43:
AĞLAYAN PASTA

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için  HANİFE  linkine tıklayabilirsiniz

TARİF NO 42:

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ
PORSİYONLUK KADAYIF



Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için BENGİSU ABI HAYAT linkine tıklayabilirsiniz

TARİFLER DİZİSİ-4

TARİF 41:
DAMLA SAKIZLI FINDIKLI KURABİYE




TARİF 40:
ÜZÜMLÜ KEK



TARİF 39:
ÇİKOLATALI CEVİZ KEK


3  Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

                 Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için  ELMANIN KABUĞU  linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 38:
ÇİLEK GRATEN

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

                   Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için  GOLİFA   linkine tıklayabilirsiniz

TARİF 37:
VİŞNELİ KEDİ DİLİ PASTASI


Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.
Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için TÜMAYIN MUTFAĞI linkine tıklayabilirsiniz

TARİF 36:
POĞAÇA

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için NİSASENA linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 35:
PİRİNÇLİ KABAK SALATASI

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.
Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için HÜMEYRANIN YERİ linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 34:
PEYTAT


Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için  ANNEMİN KIZIYIM linkine tıklayabilirsiniz

TARİF 33:
ÇİLEKLİ TİRAMİSU

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.
Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için BİZİM NESRİNİN MUTFAĞI  linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 32:
DAMAT BOĞAN KURABİYESİ

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.
Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için BENGİSU ABI HAYAT   linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 31:
REVANİ
Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için   NİSASENA  linkine tıklayabilirsiniz

TARİFLER DİZİSİ -3

TARİF 30:
PASTANE POĞAÇASI

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için YEMEK BİR AŞK  linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 29:
TRUFF
 Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için CASMİNELLA linkine tıklayabilirsiniz

TARİF 28:
ÇÖKELEKLİ BİBERLİ MİNİ EKMEKÇİKLER

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

                 Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için KEYFE SEYRAN  linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 27:
KIRPIK

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için  BÜLBÜLÜN YERİ  linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 26:
 KURUTULMUŞ VİŞNELİ FISTIKLI KEK

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için ANNE KIZ MUTFAKTAYIZ  linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 25:
HAŞHAŞLI POĞOÇA

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için  SUSAM ÇÖREK OTU linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 24:
KOLAY ÇİKOLATALI MUZLU PASTA

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

                   Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için   HÜMEYRANIN YERİ   linkine tıklayabilirsiniz

TARİF 23:
KEDİ DİLİ EKLER


Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için ACI GÜL  linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 22:
LOR PEYNİRLİ CEVİZLİ MİNİ KEK




Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için  SEVDALI TATLAR  linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 21:
KURU İNCİRLİ TAVUK GÖĞSÜ

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.
Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için ANGEL MUTFAKTA BİR MELEK  linkine tıklayabilirsiniz

TARİFLER DİZİSİ-2

TARİF 20:
PRATİK TAVUK GÖĞSÜ

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

                   Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için HANİFE   linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 19:
FINDIKLI TAHİNLİ KURABİYE

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için PEMBE TATLAR  linkine tıklayabilirsiniz
TARİF 18:
MUZLU HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

                  Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için  SU PERİSİ  linkine tıklayabilirsiniz

TARİF 17:
ÇİKOLATALI VİŞNELİ PASTACIKLAR


Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.
Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için   LEZZET PINARI  linkine tıklayabilirsiniz

TARİF 16:
UĞUR ANNE VE BEBELERİ PASTASI

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için KALP KURABİYE  linkine tıklayabilirsiniz

TARİF 15:
PATATESLİ EL AÇMASI BÖREK

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

                   Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için FİLİZHANE    linkine tıklayabilirsiniz


TARİF 14:

YABANMERSİNLİ YALANCI TAVUK

Güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyor, ellerine ve emeğine sağlık diyorum.
Yapılışı ve diğer güzel tarifleri için ELMANIN KABUĞU    linkine tıklayabilirsiniz