Pages

LORLU FIRIN MAKARNA





Malzemeler


Kelebek makarna

1 yemek kasigi tuz

½ kahve fincani bitkisel siviyag

Üstü için:

2 yemek kasigi margarin

1 bardak rendelenmis kasarpeyniri

1 yumurta

2 kaşık un

2 bardak süt

Tuz-

karabiber

2 su bardağı lor peyniri

Yapilis Tarifi

Makarnayi  suya salip 10 dakika haslayalım.2 bardak soguk su katarak 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra eritilmis yag, tuz ve biber koyup silkeleyerek karistıralım.
Makarnanin yarisini yaglanmis bir firin tepsisine bosaltalım. Peyniri ince tabaka halinde üzerine dizelim. Kalan makarnayi da bosaltip üzerini kapatalım.

Bir tavada 2 kaşık margarini eritip unu kavuralım un biraz pembeleşince sütü azar azar ilave ederk beşamel sos elde edelim.(dikkat topaklanmasın...) son olarak tuzunu ve yumurtasını ilave edip karıştırdıktan sonra makarnanın üzerini kapatacak şekilde dökelim....üzerine rende kaşarıda serptikten sonra sicak bir firinda 30-35 dakika pisirin.
Sonra kare veya baklavalar halinde kesip servis yapin....

AFİYET OLSUN....

5 yorum:

  1. ellerine sağlık.nefis görünüyor.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Ohh Ohh ne lezzetli olmuşdur..Ellerıne sağlık sofran bereketli olsun.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. talım harika olmuş kesinlikle deneyeceğimm bayıldımmm

    YanıtlaSil
  4. tatlım ellerine saglık nefis olmuş afiyet bal olsun..

    YanıtlaSil
  5. maşallah ne kadaarda güzel olmuş ...
    börek gibi görünüyor...
    sevgiyle kal...

    YanıtlaSil