TEREYAĞLI PATATESLİ EKMEK
2 su bardağı patates püresi
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
aldığı kadar un hamur elimize yapışmayacak şekilde.....
bu malzemelerimizi bir güzel hamur haline getirip 1 saat dinlendiriyoruz... sonra tekrar yoğurup hamuru 10 eşit parçaya ayırıp yada daha fazla.... her hamuru un ile ince ince açıyoruz..... her parçayı açtıkça yağlanmış tepsiye koyup üzerine eritilmiş tereyağ sürüyoruz. on parçayıda üst üste koyduktan sonra en üzerinede tereyağ koyup hamuru düzgünce kesiyoruz servisi kolay olsun diye.... dilimliyoruz.... 1 saat daha dinlendirip 180 derecede 45 dakika üzeri kızarana dek pişiriyoruz.... herkese afiyet olsun....
BİBER TATARI
daha önce vermiştim.....
bu da soframız eksikleri var daha.... çeşitler konmadan çekilmişti:((
Bereketli sofralarınız olsun..
YanıtlaSilTereyağlı Patatesli ekmek tarifini beklıyor olacagım.
Sevgilerle...
kahvaltı sofran çok şık olmuş Allah bereketini artırsın :)
YanıtlaSilGülsüm ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilcanım ne güzell bir sofra ekmeğede bayıldımmm
YanıtlaSilEkmeğin tarifini bekliyorum. Tel kırma tepsiye de bayıldım. Sevgiler...
YanıtlaSilwow che buono!
YanıtlaSilwow che buono!
YanıtlaSilCanım afiyetler olsun...
YanıtlaSil