Pages

PAZAR KAHVALTISI-2


TEREYAĞLI PATATESLİ EKMEK
2 su bardağı patates püresi
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
aldığı kadar un hamur elimize yapışmayacak şekilde.....
 bu malzemelerimizi bir güzel hamur haline getirip 1 saat dinlendiriyoruz... sonra tekrar yoğurup hamuru 10 eşit parçaya ayırıp yada daha fazla.... her hamuru un ile ince ince açıyoruz.....  her parçayı açtıkça yağlanmış tepsiye koyup üzerine eritilmiş tereyağ sürüyoruz. on parçayıda üst üste koyduktan sonra en üzerinede tereyağ koyup hamuru düzgünce kesiyoruz servisi kolay olsun diye.... dilimliyoruz.... 1 saat daha dinlendirip 180 derecede 45 dakika üzeri kızarana dek pişiriyoruz.... herkese afiyet olsun....


BİBER TATARI
daha önce vermiştim.....

bu da soframız eksikleri var daha.... çeşitler konmadan çekilmişti:((

8 yorum:

  1. Bereketli sofralarınız olsun..
    Tereyağlı Patatesli ekmek tarifini beklıyor olacagım.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  2. kahvaltı sofran çok şık olmuş Allah bereketini artırsın :)

    YanıtlaSil
  3. Gülsüm ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  4. canım ne güzell bir sofra ekmeğede bayıldımmm

    YanıtlaSil
  5. Ekmeğin tarifini bekliyorum. Tel kırma tepsiye de bayıldım. Sevgiler...

    YanıtlaSil