Niye böyle bir isim koydum bilmiyorum ama kaşarlı mantar yapmak mantarların alt kısımlarını çıkartmıştım. onları değerlendirmek için az yağda kavurdum bir kısmına yumurta kırıp kahvaltıda yedik ve işe geldim annemde kızım tarhana içmedi diye bu çorbayı yapıp değerlendirmiş benden önce....
şimdide annemin yaptığı akşam afiyetle tükettiğimiz çorbaya gelelim... kavurduğumuz mantardan 1 su bardağı kadar alıyoruz içine 1 patates 2 adet havuç doğrayarak haşlamaya başlıyoruz.haşladıktan sonra 3 kaşık konserve bezelye ilave ediyoruz. ayrı bir kasede 2 kaşık yoğurt 1 kaşık un biraz su ile ezip azar azar kaynayan tencereye ilave ediyoruz.... bir taşım daha piştikten sonra tuz nane kırmızı biber pul biber ne arzu ederseniz artık ekleyebilirsiniz... isterseniz üzerine tereyağlı kırmızı toz biberli sos dökerek servis edebilirsiniz.
Bu aralar işlerimiz çok yoğun hem ev hem iş yetişemiyorum buradan yorum yazamadığım arkadaşlarıma sevgilerimi gönderiyorum....
HERKESE AFİYET OLSUN....
değişik bir mantar çorbası olmuş iştah açıcı görünüyor afiyet olsun
YanıtlaSilenfes olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.ee israf etmemek en güzeli ne hoş bir şekilde değerlendirmişsin.sevgiler.
YanıtlaSililginç bir isim olmuş ama lezzeti yerindedir ..
YanıtlaSilafiyet olsun ..
ellerine sağlık fıstığım çok güzel görünüyor ahh kastamonuda olsamda mantar toplasam onlarla yapsam tadına doyamasamm ahh ahhhh
YanıtlaSilGüzel bir fikir ellerine sağlık gülsümcüğüm...
YanıtlaSilche invitante!! mmmm...
YanıtlaSilmantar sever biri olarak cok begendim
YanıtlaSilellerine saglik canim
Mantarların sapını değerlendirme açısından iyi bir fikir ellerine sağlık..
YanıtlaSil