MALZEMELER
1 kg. robotta rendelenmiş balkabağı
2 su bard. toz şeker
1 su bard. dövülmüş fındık
HAZIRLANMASI:
1-Balkabaklarınızı robotta rendeleyin uzun şerit halinde.....
2-Üzerine toz şekeri serpip balkabaklarının sularını salmaları için 7-8 saat kadar kapağı kapalı bir şekilde bekletin.
3-En kısık ateşte balkabaklarınız yumuşayıncaya, şerbet hafif yoğunlaşıp azalıncaya kadar pişirin.
4-Tatlınızı servis tabağınıza alıp üzerine fındık serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
hatta benimkinin altında birde dondurma vardı harika bir lezzet oldu.....
HERKESE AFİYET OLSUN....
ellerine sağlık fıstığımm çok cici olmuş bu tatlı:)) isterim:))
YanıtlaSilçok güzel olmuş tatlım, böylesini denememiştim.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok güzel olmuş cam gibi şeffaf ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık, ben eskiden kabağı sevmezdim ama şimdi bayılıyorum, senin tatlın da değişik olmuş hiç bu şekilde görmemiştim, ama bunu yemesi daha kolay olur zannediyorum :)
YanıtlaSilSelamlar...
che delizia!! complimenti!!
YanıtlaSilSüper... Ellerine saglik arkadasim... Cok ta severek yerim ama hic yapmadim,,, Belki bir gün... Tabii kabak bulabilirsem... Sevgilerimle,
YanıtlaSilçok süper gözüküyor.ellerine sağlık bende destek bekliyorum.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor eline sağlık. bu arada kızın çok tatlı olmuş maşallah...
YanıtlaSil