Pages

BAL KABAĞI TATLISI

MALZEMELER

1 kg. robotta rendelenmiş balkabağı
2 su bard. toz şeker
1 su bard. dövülmüş fındık
HAZIRLANMASI:
1-Balkabaklarınızı  robotta rendeleyin uzun şerit halinde.....
2-Üzerine toz şekeri serpip balkabaklarının sularını salmaları için 7-8  saat kadar kapağı kapalı bir şekilde bekletin.
3-En kısık ateşte balkabaklarınız yumuşayıncaya, şerbet hafif yoğunlaşıp azalıncaya kadar pişirin.
4-Tatlınızı servis tabağınıza alıp üzerine fındık  serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
hatta benimkinin altında birde dondurma vardı harika bir lezzet oldu.....
HERKESE AFİYET OLSUN....

8 yorum:

  1. ellerine sağlık fıstığımm çok cici olmuş bu tatlı:)) isterim:))

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş tatlım, böylesini denememiştim.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş cam gibi şeffaf ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık, ben eskiden kabağı sevmezdim ama şimdi bayılıyorum, senin tatlın da değişik olmuş hiç bu şekilde görmemiştim, ama bunu yemesi daha kolay olur zannediyorum :)
    Selamlar...

    YanıtlaSil
  5. Süper... Ellerine saglik arkadasim... Cok ta severek yerim ama hic yapmadim,,, Belki bir gün... Tabii kabak bulabilirsem... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  6. çok süper gözüküyor.ellerine sağlık bende destek bekliyorum.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor eline sağlık. bu arada kızın çok tatlı olmuş maşallah...

    YanıtlaSil