MALZEMELERİMİZ
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
100 gr. eritilmiş margarin
75 ml sıvı yağ
150 ml süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
2 . 5su bardağı SİNANGİL FINDIK AROMALI un
3 elma
YAPILIŞI
Önce bir tutam tuz ile yumurta beyazı çırpılır sonra sarısı ve şekeri eklenirdiğer malzemeler sırayla çırpılır. 30 cm çapındaki yağlanmış bir tepsiye dökülür. Kabukları soyulmuş olan elmaların ortaları kabak oyacağı ile çıkartılır. Elmalar deliği ortasına gelecek şekilde yuvarlak olarak yarım cm kalınlığında dilimlenir. Tepsideki karışımın üzerine dizilir. Soğuk fırında pişirilir.Soğuk fırın kullanmamın sebebi malzemeleriniz oda sıcaklığında değilse tavsiye ederim.... keki fırına koyduktan sonra fırını açar 170 dereceye getiririm....
Soğuyan kek bardakla kesilir... yada kenarları israf olmasın diye ben gibi kare kesilir:))
Soğuyan kek bardakla kesilir... yada kenarları israf olmasın diye ben gibi kare kesilir:))
ellerinize sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilEllerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
YanıtlaSilellerine sağlık balımm her keki illaki denedim de bir elmalı yapmadım bak şu işe:) ilk fırsatta:)
YanıtlaSilFındıklı kek unu ile harika olmuştur eminim
YanıtlaSilEllerine sağlık.
ellerinize sağlık çok güzel olmuş bana da sinangilden un gelmişti bende yapayım bakalım nasıl olacak. yalnız ben şu soğuk fırında pişiriliri anlayamadım. fırını önceden ısıtmıyormuyuz?
YanıtlaSilCanım elerine sağlık hayırlı cumalar...
YanıtlaSilGülsümcüm
YanıtlaSilkek şahane ,
sinangil unları zaten harika ben dede bademli unu var henüz kullanmadım ilk fırsatta deniyeceğim ama limonlu ununa bayıldım ..
Ellerine sağlık canım ne kadar canlı görünüyor...
Blogumda ödülün var gelip alırmısın canım.
Sevgiler.......
fındıklı kekunu bende denedim harika bir fındık tadı oluyor kekte.
YanıtlaSilcanım bloğumda sana bir ödül var .alırsan sevinirim.