Pages

MISIR UNU BAZLAMASI İLE EKMEK KAVURMASI

Bilmem anlatabildimmi:))
Bizim buralarda mısır ekmeği bilinmez sadece mısır unundan incecik bazlama yapılır..... sonrada eğer bayatlarsa şekilde görüldüğü gibi doğranıp tereyağda kavrıulur  ve üzerine peynir serpilerek afiyetle yenir..... özellikle bu mısır unundan ekmek kavurmasını çok sevenler vardır.....
bazlamayı annem yapmıştı ben tam denk düşüremiyorum..... öğrenirsem tarif yazarım:))

3 yorum:

  1. farklı bir tarif.ilk kez gördüm.çok güzel görünüyor.tadını merak ettim.iyi günler

    YanıtlaSil
  2. Bizim buralarda da normal ekmeği de tereyağı ve peynirle kvaurup yerler. Çok da güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  3. İlk defa gördm bende... Afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil