Pages

GÜL TATLISI

GÜL TATLISI
MALZEMELER:
1 Su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
 1/2 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
1/2 paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
1 tatlı kaşığı gıda boyası
 
ŞERBETİ :
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
1/4   limonun suyu
Yapılışı; Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.Kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır. Çay bardağı ile kesilir. 5 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir. Rulo şeklinde sarılır ve ikiye kesilir. Ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.170 derecelik  fırında üzerleri kızarana (25 dakika) kadar fırınlanır.ılık  şerbetini tatlı sıcakken üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
Afiyet Olsun....
 

8 yorum:

  1. ellerine saglık.bu aralar tatlı krizimi aşmak için güzel bir tarif olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş olmuş,ellerine sağlık,sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  3. Çok değişik bir tarif ilk defa görüyorum.Elinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. canımm bende bir tarifin var uğrarmısınn:))) öptüm çokk:))

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık renkli renkli güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  6. BENDE KIPKIMIZI YAPARIM BU TATLIYI BI SIM ATARIM SUPER OLUR

    YanıtlaSil
  7. güzel olmuş tadıda öyledir elinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. canım yeni tarifim yayında.damla sakızlı kurabiye kolaylıklar

    YanıtlaSil