Önce pirinçler nişastası çıkana kadar yıkanır. Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 10- 15 dakika bekletilir. Tencereye sıvı yağ koyulur ,yağ kızdığında önce 10 dakika kadar tavuk sotelenir daha sonra pirinç eklenir.
Sürekli karıştırılır.
Pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavrulur. Sonra su tuz ve bir tatlı kaşığı safran eklenir.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir. Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alınır ve demlemeye bırakılır.üzerine bir parça tereyağ bu sırada konabilir.Böylece tereyağın lezzeti daha iyi hissedilir. 15-20 dakika sonra kapak açılıp pilav karıştırılarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
ıkı pılav tarıfı aynı anda oldu.. ellerınız saglık
YanıtlaSilbizimkilere safranı sevdiremedim ben.ellerine saglık.
YanıtlaSilTavuklu pilav nefis gorunuyor ellerine saglik!!
YanıtlaSil