Pages

PIRASALI TUZLU KEK

MALZEMELERİMİZ:
3 YUMURTA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 BARDAK SIVIYAĞ
1 BARDAK YOĞURT
1 BARDAK SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 BARDAK UN
1/2 BARDAK MISIR UNU
1/2 SU BARDAĞI MAYDANOZ
1/2 SU BARDAĞI ÇÖKELEK
2 TATLI KAŞIĞI NANE
2 ADET DOĞRANMIŞ PIRASA
Önce tuz ile yumurta beyazını köpürene kadar çırpıyoruz sonra sarısını ve yoğurt yağ süt un ve kabartma tozu ekleyip hamurumuzu mikser ile hazırlıyoruz... sonra bir kaşık yardımı ile önce dereotu halka doğranmış ıspanak çökelek nane ekleyip karıştırıyoruz ve yağlanmış tepsiye döküp üzerine ayırdığımız halka pırasalardan sıralayıp, önceden ısıtılmış 180 derecede 90 dakika pişiriyoruz.
HERKESE AFİYET OLSUN....
54.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE

15 ŞUBAT 2010-1 MART 2010  TARİHLERİ ARASINDA  http://hayattanazicik.blogspot.com/
EV SAHİBELİĞİ YAPACAK. BU TARİFİ ONA GÖNDERİYORUM.

8 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık.Harika görünüyor.Sevgiler bıraktım.

    YanıtlaSil
  2. Canım bu ne hoş bir görüntü.denemeye değer bir tarif ellerin dert görmesin...

    YanıtlaSil
  3. benim marifetli gülsümüm döktürmüşş yine maşallaaahh:))

    YanıtlaSil
  4. İlk etkinliğimin ilk katılımcısı çok teşekkür ederim harika tarifini 1 numara ile yayınladım.
    Sağolasın ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık.etkinliğimize verdiğin destek için çok teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık çok değişik bir tarif...

    YanıtlaSil
  7. harika görünüyor
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  8. Gülsümcüm çok değişik bir tarif şekli de süper

    YanıtlaSil