İçindekiler
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
4 yemek kaşığı tel şehriye
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
Terbiyesi için
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık yoğurt
Hazırlanışı
Tavuk göğsü yaklaşık 1 litre tuzlu suda haşlanır.Haşlanmış tavuk didiklenir.
Un zeytinyağında kavrulduktan sonra üzerine yavaş yavaş tavuk suyu ilave edilir.
İçine şehriye ve tavuk konulup ara sıra karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
Yumurta sarısı yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır kaynayan çorbanın suyundan bir iki kaşık alınıp karışıma ilave edilir.
Ilık hale gelen terbiye çorbaya eklenip iyice karıştırılır.
Bir taşım kaynadıktan sonra servis yapılır.....
AFİYET OLSUN....
benzer tarif sevgili http://www.devletsah.com/ da var ama ben deki tek fark ben yoğurtlu yapıyorum.
tarifide yorum sayesinde gördüm...
benzer tarif sevgili http://www.devletsah.com/ da var ama ben deki tek fark ben yoğurtlu yapıyorum.
tarifide yorum sayesinde gördüm...
oh be arkadaşım yorum yazabiliyorum sana artık.elllerine sağlık gülsümcüm.çok besleyici bir çorba.şifa olsun kuzucuğuna.mutluy bir hafta diliyorum
YanıtlaSilÇok severimm. Tavuk ile yapılan her şey çok güzel gerçi. Vazgeçemediğim çorbalar arasındadır. Çok güzel görünüyor eminim tadı da çok güzeldir. Imm ellerine sağlıkk :)
YanıtlaSilnefis olmus...ellerine saglik canim
YanıtlaSilBayılırım şehriye çorbasına hele tavuklu olursa. ellerine sağlık...
YanıtlaSil