Ads 468x60px

Pages

LAVAŞ EKMEĞİNDE ORMAN KEBABI

Malzemeler
600 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr Tereyağ
biraz sıvıyağ
2 adet  Soğan
4 adet Patates
2 adet Havuç
1 bardak Su
1 bardak Bezelye
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Kekik
1 paket lavaş ekmeği

Yemeğin Tarifi
Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.
Havuç ve bezelyeyi içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın. Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın. Sebzeleri bir süzgece aktarın. Sularını iyice süzdürün.
 orta boy bir tencerede, sıvıyağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın. Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden bir başka kaba aktarın.
Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın. Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın.
orta boy bir tencerede, tereyağ orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Tuzunu ve kekiğini koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Suyu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın.
Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
En son lavaş ekmeğinin içine 5 er kaşık kadar orman kebabından koyup dört tarafını katlayıp tepsiye ters çevirerek dizin...aynı işlemi orman kebabı bitene kadar devam edin.10-15 dakika kadar fırında pişirin....
fırında çıkarttıktan sonra üzerine az bir kaşık salça ile bir bardak su ile hazırlanmış sos dökülür....
ve sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Harika bir lezzet oluyor. Ramazanda iftar menümde yapmıştım bunu...Dayımlar geldiğinde herkes çok beğenmişti. Tavsiye ederim.
HERKESE AFİYET OLSUN....

2 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

Adsız dedi ki...

harika bir iftar yemeği olmuş ellerine sağlık
www.lezzet-ikram.blogspot.com Seda Yazıcı

Mutfak Dili dedi ki...

Lezzzet üstüne lezzet olmuş Elinize saglık.
Sevgiler..

Yorum Gönder

LilySlim Diet days tickers