Ads 468x60px

Pages

EŞİMİN AVLADIĞI TAVŞANIN DOLMASI



Tavşan arka kaburga hizasından kesilmeye başlanırken yan döş etleri arka bacak yanlarından perde gibi kesilerek kaburgalardan ayrılmadan yaprak şeklinde kalarak tavşan belden ikiye ayrılır. içi temizlenmiş olan tavşan kenara ayrılır ve içi hazırlanırken önce; iç organları yemeklik soğan büyüklüğünde bıçakla satır kıyma kıvamınca doğranır ve kuru soğanda ayını kıvamda doğranarak kenara alınır. Yıkanmış pirinç yarım bardak sıvı yağda kavrulurken renk değişince iç etler(ciğerleri yüreği ve böbrekleri de katılarak hazırlanan kıyma)pirince eklenir bir kıvam karıştırılır ve renkleri değişince altı kapatılarak soğumaya alınır.
Kavrulan pirince ince doğranmış soğanda eklenerek tuz karabiber ve çam fıstığı ile sıcak suda kabartılmış üzümde eklenerek tavşanın kaburga bölgesi boğaz kısmına kadar doldurulur. Yan döş etleri yaprak gibi bel bölgesini kapatacak şekilde katlanır ve mümkünse iple dikerek ayakları da göğüs hizasında bağlanır ya da kürdan ile tutturulur.
İçi dolmuş olan tavşan üzerine çıkacak kadar su içersinde uygun bir tencerede eti yumuşayana kadar tuz eklenmeden orta ateşte(yaklaşık 1 saat)haşlanarak pişirilir.
Pişen tavşan tencereden alınarak kalan sıvı yağ ile yağlanmış tepsi içine yerleştirilir ve tepsideki yağın fazlası ile güzelce yağlanarak,180 derecede ısınmış fırında kızarana dek fırınlanır.
Fırın işi devam eder iken haşlama suyuna garnitür hazırlamak için;
5orta boy patates ve 3 orta boy havuç soyulup temizlendikten sonra boyuna kesilerek parmak dilim edilerek aynı suda haşlanarak söğüş ve et sulu sebzede elde edilmiş olur.
Kızaran tavşan fırın kapatılarak haşlanmış sebzeler de yanına konarak on dakika kadar aynı şekilde fırın içinde servise hazır edilir.





KAYNAK:  http://tavsaneti.com/index.php/tavsankaburgadolma

0 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

Yorum Gönder

LilySlim Diet days tickers