Ads 468x60px

Pages

KIYMALI KAPUSKA

Yoğun iş temposu sebebi ile yemeğe gitme gelme derdini ortadan kaldırmak hem de öğle arasında müşterilere hizmet verebilmek için yeni büromuzdaki mutfağımızda yemek yapmaya başladık... zaten evde yaptıklarımı paylaştığım siteme şimdi iş yerinde yapılabilecek basit yemek tariflerini de ekliyorum.....
ama tarif yazmaya fırsatım olmadığı için genelde güvenilir kaynaklardan aldığım tarifleri eklemeye çalışacağım... 
herkese mutlu sağlıklı günler...

KIYMALI KAPUSKA
MALZEMELERi:
*1 Lahana
*1 Orta Boy Kuru Soğan
*1 Yemek Kaşığı Salça
*1 Yemek kaşığı sıvı yağ
*100 Gram Kıyma
*tuz
*1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
*1 Limonun Suyu
Tarifi : Lahana yaprakları ayrılır ve tek tek yıkanır.Yapraklar küçük küçük doğranır.Diğer yanda yemeklik doğranan kuru soğan sıvı yağda şeffaflaşana kadar kavrulur.Ardından kıyma eklenir ve kavrulmaya devam edilir.Kıyma kavrulduktan sonra salça eklenir ve karıştırılarak kavrulmaya devam edilir.Lahanalar tencereye ilave edilir.Bir iki kez karıştırıldıktan sonra tuz, pul biber ve üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.Kısık ateşte 30 dakika piştikten sonra; yemek ocaktan alınır  servis yapılmadan önce bir limonun suyu ilave edilir  Afiyet olsun


Sebzeli Pilav Tarifi
Malzemeleri:
 – 2 Su bardağı baldo pirinç

- 1 Adet havuç
- 1 Adet kabak
- 3 Çorba  kaşığı bezelye
- 1 Adet kırmızı biber
- Yeteri miktarda tuz
- 1 Adet küp şeker
-Ayçiçek yağı
- Tavuk veya et suyu
Yapılışı: Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz.  Yıkayıp süzdürüyoruz. Diğer tarafta havuç ve kabağı küçük ve küp küp doğruyoruz. Tencereye su koyuyoruz. Kaynayan suya önce havucu alıyoruz. Peşinden kabakları ilave ediyoruz. Yalnız havuç biraz piştikten sonra kabakları ilave ediyoruz. Taze bezelye ve  küp küp doğranmış kırmızı biberi ilave ediyoruz. Sebzelerimiz pişerken diğer tarafta pirinçlerimizi kavuruyoruz. Tuzunu ekleyerek kaynamakta olan sebzeleri suyu ile birlikte pirincimizin üzerine  ilave ediyoruz.  İçerisine küp şeker atabiliriz. Pişen pilavı 5-10 dk. dinlendiriyoruz. Pilavımızın üzerine istenirse mısır taneleri serpebilirsiniz. 




6 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Nefis görünüyorlar.Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Nedir dedi ki...

Tavuklu kapuska da çok lezzetli oluyor.

Endüstriyel Mutfak dedi ki...

Ellerinize ve emeğinize sağlık, çok zahmet ederek hazırlamışsınız. paylaşım için teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Bunlar hayatta her insanın bilmeye ihtiyacı olabilecek konular . Paylaştıklarınız umarım birinin işine yarar . Dell laptop yedek parca olarak sizi takip eder paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Çok severim kapuskayi ellerine saglık isin de kolay gelsin cnm kolay değil.
Sevgiler...

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim,
güzel bir kis yemegi olmus ellerine saglik,

sevgiler....

Yorum Gönder

LilySlim Diet days tickers