Ads 468x60px

Pages

KIYMALI KAPUSKA

Yoğun iş temposu sebebi ile yemeğe gitme gelme derdini ortadan kaldırmak hem de öğle arasında müşterilere hizmet verebilmek için yeni büromuzdaki mutfağımızda yemek yapmaya başladık... zaten evde yaptıklarımı paylaştığım siteme şimdi iş yerinde yapılabilecek basit yemek tariflerini de ekliyorum.....
ama tarif yazmaya fırsatım olmadığı için genelde güvenilir kaynaklardan aldığım tarifleri eklemeye çalışacağım... 
herkese mutlu sağlıklı günler...

KIYMALI KAPUSKA
MALZEMELERi:
*1 Lahana
*1 Orta Boy Kuru Soğan
*1 Yemek Kaşığı Salça
*1 Yemek kaşığı sıvı yağ
*100 Gram Kıyma
*tuz
*1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
*1 Limonun Suyu
Tarifi : Lahana yaprakları ayrılır ve tek tek yıkanır.Yapraklar küçük küçük doğranır.Diğer yanda yemeklik doğranan kuru soğan sıvı yağda şeffaflaşana kadar kavrulur.Ardından kıyma eklenir ve kavrulmaya devam edilir.Kıyma kavrulduktan sonra salça eklenir ve karıştırılarak kavrulmaya devam edilir.Lahanalar tencereye ilave edilir.Bir iki kez karıştırıldıktan sonra tuz, pul biber ve üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.Kısık ateşte 30 dakika piştikten sonra; yemek ocaktan alınır  servis yapılmadan önce bir limonun suyu ilave edilir  Afiyet olsun


Sebzeli Pilav Tarifi
Malzemeleri:
 – 2 Su bardağı baldo pirinç

- 1 Adet havuç
- 1 Adet kabak
- 3 Çorba  kaşığı bezelye
- 1 Adet kırmızı biber
- Yeteri miktarda tuz
- 1 Adet küp şeker
-Ayçiçek yağı
- Tavuk veya et suyu
Yapılışı: Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz.  Yıkayıp süzdürüyoruz. Diğer tarafta havuç ve kabağı küçük ve küp küp doğruyoruz. Tencereye su koyuyoruz. Kaynayan suya önce havucu alıyoruz. Peşinden kabakları ilave ediyoruz. Yalnız havuç biraz piştikten sonra kabakları ilave ediyoruz. Taze bezelye ve  küp küp doğranmış kırmızı biberi ilave ediyoruz. Sebzelerimiz pişerken diğer tarafta pirinçlerimizi kavuruyoruz. Tuzunu ekleyerek kaynamakta olan sebzeleri suyu ile birlikte pirincimizin üzerine  ilave ediyoruz.  İçerisine küp şeker atabiliriz. Pişen pilavı 5-10 dk. dinlendiriyoruz. Pilavımızın üzerine istenirse mısır taneleri serpebilirsiniz. 




8 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Nefis görünüyorlar.Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Merhaba arkadaşlar;
Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...

"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

ben http://safiyeile.blogspot.com blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler

MARİFETANE (Elif Hatice) dedi ki...

28 MART-28 NİSAN tarihleri arasında

http://www.marifetane.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım...

Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...

Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....

“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”

Muhammed Mustafa (s.a.v)

Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)

Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Marifetane (Elif Hatice) ye gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp

http://www.marifetane.com/ adresimde yayınlayacağım :)

Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

web bilgi dedi ki...

Tavuklu kapuska da çok lezzetli oluyor.

Endüstriyel Mutfak dedi ki...

Ellerinize ve emeğinize sağlık, çok zahmet ederek hazırlamışsınız. paylaşım için teşekkürler..

servis dedi ki...

Bunlar hayatta her insanın bilmeye ihtiyacı olabilecek konular . Paylaştıklarınız umarım birinin işine yarar . Dell laptop yedek parca olarak sizi takip eder paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

Serap Uzun dedi ki...

Çok severim kapuskayi ellerine saglık isin de kolay gelsin cnm kolay değil.
Sevgiler...

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim,
güzel bir kis yemegi olmus ellerine saglik,

sevgiler....

Yorum Gönder