Ads 468x60px

Pages

DOMATESLİ BAHARATLI PEYNİRLİ PİŞİ

Malzemeler:

•1 yumurta

•1 cay bardagi süt
•1 cay bardagi yogurt
•1 paket kabartma tozu
•1 cay kasigi tuz
•aldigi kadar un(yumusak bir hamur elde edinceye kadar)
ama tabiki ben unu sinangil domatesli baharatlı ekmek unu kullandım.Dilerseniz normal un kullanabilirsiniz.....ama bu unu denemenizi tavsiye ederim... Kuru domatesle birlikte çok ilginç ve hoş kokulu baharatlar var içerisinde....
Ayrıca buradan SİNANGİL UNLARINA TEKRAR HEDİYELERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...

Hepsini karistirip yumusak hamur elde edip yarim saat kadar dinlenmeye birakin.Merdaneyle hamuru yarim cm kalinlikta acip bardakla yuvarlaklar kesin. Yuvarlaklarin bir tarafına kor peyniri koyup ikiye katlayın ve yagda kizartip sicak sicak servis yapmanızı tavsiye ediyorum.
Afiyet olsun....

FINDIKLI TIRTIL KURABİYE

MALZEME:
250 gr. margarin(yumuşak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paketkabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
SÜSLEMEK İÇİN:
hindistan cevizi
marmelat
yada 1 paket grazür
YAPILIŞI:
Margarin,şeker,sıvıyağ,yumurta iyice karıştırılır...Un,kabartma tozu,vanilya eklenip hamur yapılır...Hamurlar tırtıl kalıbından veya krema tulumbasından istenilen uzunlukta sıkılır..150 derecedeki fırında pişirilir.
Piştikten sonra soğutulur aralarına marmelat sürülür,uclarına da sürülüp hindistan cevizi veya fındığa bulanır...Ben yuvarlakların hamuruna 1 çay bardağı fındık kırığı ve biraz daha un  ekledim.
isterseniz glazür ile de süsleyebilirsiniz...
HERKESE AFİYET OLSUN.....


SEMİZOTLU KEK

Malzemeler
1,5 bardak un
1 bardak mısır unu
3 yumurta
1,5 su bardak süt
1 su bardak sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet domates
1 tatlı kaşığı nane
1 adet kabartma tozu

Önce yumurta tuz şeker iyice çırpılır.sonra sırayla önce sıvı sonra katı malzemeler ilave edip karıştırılır.
ve yaklaşık 25 cm çapındaki tepsiye dökülüp üzerine dilimlenmiş domates dizilir....
180 derece fırında 1 saat pişirilir ve soğuduktan sonra servis yapılır....
HERKESE AFİYET OLSUN....

BERRA BİRSENE 1 YAŞ PASTASI


Uzun zamandır yazamadım blogda malum kilo vermeye çalışıyorum, yukarıda görüldüğü gibi sadece özel siparişlerde mutfağa girmeye çalışıyorum...
Bu pasta da benim biricik kızım halasının kuzusu Berra Birsenim için yapmıştım.....
KLASİK SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)


Malzemeler
· 4 Adet Yumurta

· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker

· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un

· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su

· 1 Paket Kabartma Tozu

· 1 Paket Vanilya

Pandispanya Yapılışı



· Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.

· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve (yoğurtlu tarifi yapıyorsanız) yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.

· Toz malzemeleri (nişastalı tarifi yapıyorsanız, nişasta ile birlikte) birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)

· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Benim fırınım tam 1 saatte pişiriyor ve ben 55 dk. dan önce kapağını kesinlikle açmıyorum, siz fırınınızın performansına göre 45. dakikadan sonra kapağı çok az açarak kontrol edebilirsiniz)





* NOTLAR *

•Pandispanyanızın yumuşacık olması için, yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpmanız çok önemli. Yumurta aklarını mutlaka cam kasede çırpmanız gerekiyor aksi takdirde ne kadar uğraşırsanız uğraşın, katılaşmıyor.

•Pandispanyanıza ekleyeceğiniz sıvı malzemeleri (yoğurt, yağ, erimiş çikolata yada hazırlanmış krem şanti gibi) yumurta sarılarını şeker ile çırptıktan sonra, şeker eridiğinde ekleyin.

•Kuru malzemeleri ayrı bir kabın içine ve mümkünse iki kez eleyin.

•Kalıbınızı mutlaka katı yağ ile yağlayın ve üzerine un serpin. Eğer kelepçeli bir kalıp kullanacaksanız kalıbın sadece alt kısmını yağlayın, kenarlarını yağlamayın. (Pandispanyanız pişerken yan duvarlara tırmanacak ve yağlı olmadığı için tutunacaktır) Piştikten sonra kenarından bir bıçak ile geçerek kalıbın kelepçesini kolaylıkla açabilirsiniz.

•Pandispanyanızı, kolaylıkla katlara ayırabilmeniz ve çok daha lezzetli olması için bir gün önceden pişirin.

•Klasik ve nişastalı pandispanyaları, pasta yapmadan önce ılık şekerli su veya reçelli su ile ıslatın.

•Yoğurtlu pandispanya ve krem şantili pandispanyayı ıslatmanıza gerek yok, özellikle yoğurtlu pandispanyanın kendinden nemli ve sünger gibi bir yapısı oluyor.
 
TARİF HÜNERLİ BAYANLAR SİTESİNDEN.....
 
Bu pandispanya tarifini kullanarak 3 ölçüden hamur oluşturdum ve  fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hamuru eşit olarak iki fırın tepsisine döktüm.40 dakika kadar pişirdim ve pişer pişmez sıcakken yağlı kağıttan çıkarttım ve soğumaya bıraktım.

ARA KREMASI İÇİN:

2 lt süt

1 paket çikolatalı puding

1 çorba kaşığı mısır nişastası

3 çorba kaşığı un

1 kaşık tereyağ

1 yumurta

4 çorba kaşığı kakao

250 gr labne peyniri

Labne peyniri hariç tüm malzemeyi tencereye koyup çırparak koyulana kadar karıştırıyoruz ocaktan aldıktan sonra labne peynirinide ilave ederek bir güzel çırpıyoruz.Damla çikolata ile iki kek arasına kremasını sürüyoruz.
En üstüne 200 ml kremayı ısıtıp kanayan kremaya 400 gr çikolata ilave edip erittim. soğumaya bırakıp çırparak pastanın en üzerine dökerek soğumaya bıraktım....
buzdolabında 1 gün bekledikten sonra sertleşen çikolatanın üzerine krem şanti ile 1 yazdım ve sonra en üstüne renkli şekerleme ile çiçekler yaptım...
herkes çok beğendi......

HERKESE AFİYET OLSUN.....