Ads 468x60px

Pages

ZERDE


Zerde Tarifi
Malzeme:
1 çay bardağı baldo prinç
2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı nişasta
6 bardak su
nar tanesi
şam fıstığı
tarçın
kuş üzümü
gül suyu


Hazirlanisi

Bir tencereye 6 bardak suyu ve pirinçleri koyup iyice yumuşayana kadar pişirelim,  şekeri ilave edelim. Ardından zerdeçalla safranı ve nişastayı ılık suda inceltip  kaynayan karışıma ilave edelim,kaynamaya devam etsin çok koyu olmıyacak kıvama gelince kaselere dökelim üstüne gül suyu serpelim kuş üzümü,nar taneleri ve tarçınla süsleyip servis yapalım....

AFİYET OLSUN....



KEŞKEK

MALZEMELER
•1 Kg. Buğday

•Bir bütün kuzu (veya koyun) boynu

•Tereyağ

•Tane karabiber

•Tuz
YAPILIŞI
Akşamdan yıkanmış buğday bir tencereye konur ve üzerini taşacak kadar su ilave edilip kısık ateşte yarım saat kaynatılır. Ateşten indirilen tencere bir sofra bezine sarılarak sıcak kalması sağlanır. Sabaha kadar buğday iyice şişmiş olur.
Boyun eti ayrı bir tencerede tane karabiber ile bir miktar su içinde haşlanır. Haşlanan et, kemiklerinden ayrılıp didiklenir (etin yağları üstünde kalmalı). Bu et erimiş tereyağında lif lif olana kadar kavrulur.
Sonra et ve buğday karıştırılır. Bu karışım kısık ateşte pişirilirken büyük bir tahta kaşık ile et ve buğday tencerenin yanlarına vura vura birbirine kaynaştırılır. Bu işlem sırasında et suyu, tereyağı ve tuz da ilave edilerek mayonez kıvamına getirilir. Servis yapılırken üzerine tereyağlı kırmızı biber gezdirilirilir.
kaynak:http://www.nasilyapariz.net/

VEDA DAVETİMİZ