Ads 468x60px

Pages

KEŞKEK

MALZEMELER
•1 Kg. Buğday

•Bir bütün kuzu (veya koyun) boynu

•Tereyağ

•Tane karabiber

•Tuz
YAPILIŞI
Akşamdan yıkanmış buğday bir tencereye konur ve üzerini taşacak kadar su ilave edilip kısık ateşte yarım saat kaynatılır. Ateşten indirilen tencere bir sofra bezine sarılarak sıcak kalması sağlanır. Sabaha kadar buğday iyice şişmiş olur.
Boyun eti ayrı bir tencerede tane karabiber ile bir miktar su içinde haşlanır. Haşlanan et, kemiklerinden ayrılıp didiklenir (etin yağları üstünde kalmalı). Bu et erimiş tereyağında lif lif olana kadar kavrulur.
Sonra et ve buğday karıştırılır. Bu karışım kısık ateşte pişirilirken büyük bir tahta kaşık ile et ve buğday tencerenin yanlarına vura vura birbirine kaynaştırılır. Bu işlem sırasında et suyu, tereyağı ve tuz da ilave edilerek mayonez kıvamına getirilir. Servis yapılırken üzerine tereyağlı kırmızı biber gezdirilirilir.
kaynak:http://www.nasilyapariz.net/

4 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

eylemin mutfagı dedi ki...

ellerine saglık ve geçmiş bayramın kutlu olsun.

Adsız dedi ki...

eline sağlık olsada yesek kıvamında şu an:)
sevgiler..
yemekbirask

Sule dedi ki...

Keskek yemeyeli seneler oldu. Dogrusu tadini bile hatirlayamiyorum artik. Pisirip hatirlamakda fayda var. Tesekkurler.

Adsız dedi ki...

merhaba gülsümcüm,
bu benim çok ama çok özel bir yerde tuttuğum yemeklerin başındadır..

elelrine sağlık, yemek çok güzel bir keyif
görmekde öyle

sevgiler..

bir dut masalı- nunu

Yorum Gönder