Ads 468x60px

Pages

BAL KABAĞI TATLISI

MALZEMELER

1 kg. robotta rendelenmiş balkabağı
2 su bard. toz şeker
1 su bard. dövülmüş fındık
HAZIRLANMASI:
1-Balkabaklarınızı  robotta rendeleyin uzun şerit halinde.....
2-Üzerine toz şekeri serpip balkabaklarının sularını salmaları için 7-8  saat kadar kapağı kapalı bir şekilde bekletin.
3-En kısık ateşte balkabaklarınız yumuşayıncaya, şerbet hafif yoğunlaşıp azalıncaya kadar pişirin.
4-Tatlınızı servis tabağınıza alıp üzerine fındık  serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
hatta benimkinin altında birde dondurma vardı harika bir lezzet oldu.....
HERKESE AFİYET OLSUN....

8 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık fıstığımm çok cici olmuş bu tatlı:)) isterim:))

SEVGİ dedi ki...

çok güzel olmuş tatlım, böylesini denememiştim.. ellerine sağlık..

umutluhayat dedi ki...

çok güzel olmuş cam gibi şeffaf ellerinize sağlık

ümmühan dedi ki...

Ellerine sağlık, ben eskiden kabağı sevmezdim ama şimdi bayılıyorum, senin tatlın da değişik olmuş hiç bu şekilde görmemiştim, ama bunu yemesi daha kolay olur zannediyorum :)
Selamlar...

Federica dedi ki...

che delizia!! complimenti!!

MÜNSTER dedi ki...

Süper... Ellerine saglik arkadasim... Cok ta severek yerim ama hic yapmadim,,, Belki bir gün... Tabii kabak bulabilirsem... Sevgilerimle,

sessiz kelimeler dedi ki...

çok süper gözüküyor.ellerine sağlık bende destek bekliyorum.

elifelvan dedi ki...

çok güzel görünüyor eline sağlık. bu arada kızın çok tatlı olmuş maşallah...

Yorum Gönder