Ads 468x60px

Pages

ÇİKOLATALI MUZLU PASTA

Çok Acil Gece Yarısı Pastası bu gel vatandaş....
şu anda bana yakın olan kim varsa yemeye gelebilir:)) hala var dolabımda biraz.....
bi düşündüm kızıma epeydir yaş pasta kızımın tabiri ile kremalı pasta yapmadım. o balkonda oyun hamuru ile oynarken birden kendimi mikserle bütünleşmiş şekilde buldum ve internetten bulduğum ilk tarifi uyguladım....
fazla kabardığı için biraz dağıldı ama harika bir lezzet oldu....
Annemlerde gelmişti afiyetle yedik.....
Tarifi http://www.kadin1.com/muzlu-rulo-pasta-tarifi.htmlnden aldım ama sadece üzerine fazladan eritilmiş çikolata döktüm.....

Muzlu Rulo Pasta Tarifi
malzemeler:
.kek malzemeleri:

◦4 yemek kaşığı toz şeker
◦4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
◦4 yemek kaşığı un
◦1 paket kabartma tozu

krema malzemeleri:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
◦2 yumurta
◦kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao
◦1,5-2 muz
◦hindistan cevizi
◦isterseniz dövülmüş ceviz

kekin hazırlanması:
1. 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.
2. karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın.) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin.) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)

kremanın hazırlanması:
1. 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın. soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmasın)
2. ılınınca ruloyu açın. üzerine bolca kremadan sürün. (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün.
3. üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzlukta dondurun.
Yaklaşık 1 buçuk saati buluyor hazırlanması ama sonunda değdi bu lezzete....
HERKESE AFİYET OLSUN.....

2 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

Gelibolu17 dedi ki...

Geldim geldim bende pasta yemeye geldim :) çok severim rulo pastayı ama bir türlü kırmadan yapamıyorum :( birde senin tarifini deniyeceğim bakalım becerebilecekmiyim...Ellerine sağlık canım,sevgiler,selamlar....

Moda Kurabiyeleri dedi ki...

çikolatalı muzlu pastalara bayılıyorum =)

Yorum Gönder