Keten tohumunun;
- Kolesterolü düşürdüğü, felç ve kanser için iyi bir destek gıdası olduğu,
- Sindirim sisteminde mide ve bağırsak iç duvarlarını temizlediği ve
- Genelde kabızlığa iyi geldiği,
- Özellikle de unutkanlık gibi rahatsızlıklara birebir olduğu bilinmektedir.
- Kan şekerini ayarlamada,
- Bazıı deri hastalıklarının iyileştirilmesinde
- Bazı yaraların daha çabuk iyileşmesi için destekleyici gıda olarak
- Kemik ve destek sistemin kuvvetlendirilmesinde
- Bazı solunum yolu rahatsızlıklarında
- Deri ve organların dış yüzeylerini örten dokuların yenilenmesine yardımcı olmasında uzun zamanlardan beri kullanılmaktadır.kaynak:http://www.sagliksifa.com/91-Keten-Tohumu.html
750GR Arap arpa unu
510 ml ılık su
5 gr şeker
1 paket maya
1 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu
Tüm malzemeleri karıştırarak suyu azar azar ilave etmek şartıyla 10 dk boyunca yoğrulur. sonra yağlanmış tepsiye alınır.2 saat kadar bekletilir.Hamur dinlenip kabardıktan sonra 1 saat 180 derecede pişirilir.
Bu ekmek benim diyet ekmeğim yemeğin yanında bir parça yiyorum tıka basa doluyor midem..... şimdilik 3.5 kilo verdim bakalım ramazanda ne yaparız....
HERKESE AFİYET OLSUN....
Buda benim cimcime kızım bu yıl 3 yaşını bitirdi.....
0 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
Yorum Gönder