Ads 468x60px

Pages

KIRMIZI BİBERLİ TAVUK

MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
3 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 kase kadar dondurulmuş bezelye
2 adet domates
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 kaşık sıvıyağ
biraz tuz

YAPILIŞI
Önce sıvıyağı kızdırıp küp doğranmış tavuk eti kavrulur. sırası ile küp doğranmış soğanlar  pembeleşene kadar kavrulur.Daha sonra bezelye ,kırmızı biber , domates ,kızmızı toz biber ilave edilir.
10 dakika kadar pişirilir...... Hafif lezzetli bir yaz yemeği....
Özlemişim bloguma yazı yazmayı birşeyleri paylaşmayı inşaallah daha güzel daha özenli tariflerle de karşınıza çıkmayı istiyorum... Börekler ,cheesecakeler, tatlılar, kurabiyeler ile epeydir yapamadım....
Yarın görüşmek dileğiyle.....

KIRMIZI BİBERİN FAYDALARI
-Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili.
-Sindirimi kolaylaştırır,
-Krampları giderir,
-Kanser tedavisinde kullanılır.
-Terlemeyi artırır,
-Romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır,
-Kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır,
-Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor.
-Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, aynı zamanda içerdiği beta karoten ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor.
-Gut hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelir.
-Kanser riskini serinlik verir (sıcak iklimlerde kullanılmasının nedenlerinden birisi budur),
-Öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede(gargara olarak) kullanılır,
-Sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır,
-Vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar.
-Antibakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere Güney ve Güneydoğu illerinde fazlaca tüketilir
kaynak:duru2.blogspot.com


0 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

Yorum Gönder