Ads 468x60px

Pages

UZAKLARDAN MİSAFİRİMİZ GELDİ....

EFELERİN EFESİ ŞÜKRÜ EFEMİZ......
ADIYAMANDAN BİZİ ZİYARETE GELDİ... ÇOK SEVİMLİ KERATA.....

BU DA BENİM ŞAŞKIN DELİ KIZIM....
TEYZESİYLE DERS ÇALIŞIRKEN.....

HAYIRLI RAMAZANLAR

HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR...
BİR RAMAZAN AYINA DAHA KAVUŞTUK HAYIRLISI İLE...
BİR DE LAYIKI İLE DEĞERLENDİREBİLSEK NE GÜZEL OLUR....
İNŞALLAH BUGÜN İLK MİSAFİRLERİMİ İFTARDA AĞIRLAYACAĞIM......
RAMAZAN YAZ AYLARINA GELİNCE BİZ DE SERBEST MESLEK SAHİBİ OLMANIN AVANTAJLARI İLE TATİLLERİMİZİ ERKENDEN YAPMIŞTIK  (HEMDE BOL BOL:)) ALLAHTAN........
ŞİMDİ SIRA İFTAR SOFRALARI İLE  BLOGUMDA BULUŞMAKDA......


YARINA GÖRÜŞMEK ÜZERE....


TAZE BÖRÜLCE


Bugün kilogram fiyatının 8 tl olduğunu öğrendiğim börülce beni şaşırttı...
eşim veteriner olduğu için köyden bir miktar göndermişlermiş. bugün 8 tl yi öğrenince gözlerim pirzolaymış gibi bakıyordu börülceye.....gerçi fiyatını duyunca et düşkünü kocacım daha da et düşkünü oldu:))
tarife gelince......

malzemeler:
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 yarım kg börülce
1 adet büyük boy yeşil biber
1 adet kesmeşeker
2 su bardağı su
Tuz
4 adet domates
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Üzerine:

biraz dereotu

Bir tencereye sıvıyağı koyup, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri ilave edip, birkaç dakika soteleyin  ve Daha sonra rendelenmiş domates de ekleyip, birkaç dakika daha kavurun ardından Tuzu ve şekeri ekleyin. sonra 2 bardak suyu koyup 35 dakika kadar pişirin.dereotu ekip servis yapabilirsiniz....

AFİYET OLSUN...


ÇİKOLATALI MUZLU PASTA

Çok Acil Gece Yarısı Pastası bu gel vatandaş....
şu anda bana yakın olan kim varsa yemeye gelebilir:)) hala var dolabımda biraz.....
bi düşündüm kızıma epeydir yaş pasta kızımın tabiri ile kremalı pasta yapmadım. o balkonda oyun hamuru ile oynarken birden kendimi mikserle bütünleşmiş şekilde buldum ve internetten bulduğum ilk tarifi uyguladım....
fazla kabardığı için biraz dağıldı ama harika bir lezzet oldu....
Annemlerde gelmişti afiyetle yedik.....
Tarifi http://www.kadin1.com/muzlu-rulo-pasta-tarifi.htmlnden aldım ama sadece üzerine fazladan eritilmiş çikolata döktüm.....

Muzlu Rulo Pasta Tarifi
malzemeler:
.kek malzemeleri:

◦4 yemek kaşığı toz şeker
◦4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
◦4 yemek kaşığı un
◦1 paket kabartma tozu

krema malzemeleri:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
◦2 yumurta
◦kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao
◦1,5-2 muz
◦hindistan cevizi
◦isterseniz dövülmüş ceviz

kekin hazırlanması:
1. 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.
2. karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın.) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin.) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)

kremanın hazırlanması:
1. 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın. soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmasın)
2. ılınınca ruloyu açın. üzerine bolca kremadan sürün. (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün.
3. üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzlukta dondurun.
Yaklaşık 1 buçuk saati buluyor hazırlanması ama sonunda değdi bu lezzete....
HERKESE AFİYET OLSUN.....

KIRMIZI BİBERLİ TAVUK

MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
3 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 kase kadar dondurulmuş bezelye
2 adet domates
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 kaşık sıvıyağ
biraz tuz

YAPILIŞI
Önce sıvıyağı kızdırıp küp doğranmış tavuk eti kavrulur. sırası ile küp doğranmış soğanlar  pembeleşene kadar kavrulur.Daha sonra bezelye ,kırmızı biber , domates ,kızmızı toz biber ilave edilir.
10 dakika kadar pişirilir...... Hafif lezzetli bir yaz yemeği....
Özlemişim bloguma yazı yazmayı birşeyleri paylaşmayı inşaallah daha güzel daha özenli tariflerle de karşınıza çıkmayı istiyorum... Börekler ,cheesecakeler, tatlılar, kurabiyeler ile epeydir yapamadım....
Yarın görüşmek dileğiyle.....

KIRMIZI BİBERİN FAYDALARI
-Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili.
-Sindirimi kolaylaştırır,
-Krampları giderir,
-Kanser tedavisinde kullanılır.
-Terlemeyi artırır,
-Romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır,
-Kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır,
-Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor.
-Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, aynı zamanda içerdiği beta karoten ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor.
-Gut hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelir.
-Kanser riskini serinlik verir (sıcak iklimlerde kullanılmasının nedenlerinden birisi budur),
-Öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede(gargara olarak) kullanılır,
-Sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır,
-Vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar.
-Antibakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere Güney ve Güneydoğu illerinde fazlaca tüketilir
kaynak:duru2.blogspot.com


TON BALIKLI KAŞIK SALATA

Evet söylediğim gibi diyetteyim bu yüzden de sağlıklı ve hafif yemek tarifleri vermek istiyorum.
Malzemeler:
1 adet salatalık
1 adet domates
1 adet yeşil soğan
7-8 adet yeşil turşu zeytin
1 paket ton balığı
bir kaç dilim hellim peyniri
bir parça maydanoz
1 paket ton balığı(yağsız)
Sos için;
1 tatlı kaşığı hardal sosu
3 çorba kaşığı süt
az sirke
az nar ekşisi
tuz
kuru nane
kuru fesleğen

Salata malzemelerini küçük küçük doğrayarak bir kaba doldurun sos malzemelerinide ayrı bir kapta çırpın.ve hepsini karıştırın....
harika doyurucu bir salatadır.....muhakkak denemenizi tavsiye ederim....
AFİYET OLSUN......

Bugün Didimden geldik güzel bir hafta sonu geçirdik... Denize girdik biraz karardık...Gerçi Ramazan gelmemiş olsa tam tatil havasıydı ama neyse belki ramazandan sonra devam ederiz.....

ARAP ARPA UNU İLE SAĞLIKLI EKMEK

Keten tohumunun;
  • Kolesterolü düşürdüğü, felç ve kanser için iyi bir destek gıdası olduğu,  
  • Sindirim sisteminde mide ve bağırsak iç duvarlarını temizlediği ve  
  • Genelde kabızlığa iyi geldiği,  
  • Özellikle de unutkanlık gibi rahatsızlıklara birebir olduğu bilinmektedir. 
Yukarıdaki sayılanlardan farklı olarak keten tohumu;
  • Kan şekerini ayarlamada,  
  • Bazıı deri hastalıklarının iyileştirilmesinde  
  • Bazı yaraların daha çabuk iyileşmesi için destekleyici gıda olarak  
  • Kemik ve destek sistemin kuvvetlendirilmesinde
  • Bazı solunum yolu rahatsızlıklarında
  • Deri ve organların dış yüzeylerini örten dokuların yenilenmesine yardımcı olmasında uzun zamanlardan beri kullanılmaktadır.kaynak:http://www.sagliksifa.com/91-Keten-Tohumu.html
MALZEMELER:
750GR Arap arpa unu
510 ml ılık su
5 gr şeker
1 paket maya
1 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu
Tüm malzemeleri karıştırarak suyu azar azar ilave etmek şartıyla 10 dk boyunca yoğrulur. sonra yağlanmış tepsiye alınır.2 saat kadar bekletilir.Hamur dinlenip kabardıktan sonra 1 saat 180 derecede pişirilir.

Bu ekmek benim diyet ekmeğim yemeğin yanında bir parça yiyorum tıka basa doluyor midem..... şimdilik 3.5 kilo verdim bakalım ramazanda ne yaparız....

HERKESE AFİYET OLSUN....
Buda benim cimcime kızım bu yıl 3 yaşını bitirdi.....