Ads 468x60px

Pages

MISIR UNU BAZLAMASI İLE EKMEK KAVURMASI

Bilmem anlatabildimmi:))
Bizim buralarda mısır ekmeği bilinmez sadece mısır unundan incecik bazlama yapılır..... sonrada eğer bayatlarsa şekilde görüldüğü gibi doğranıp tereyağda kavrıulur  ve üzerine peynir serpilerek afiyetle yenir..... özellikle bu mısır unundan ekmek kavurmasını çok sevenler vardır.....
bazlamayı annem yapmıştı ben tam denk düşüremiyorum..... öğrenirsem tarif yazarım:))

3 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

Gümüş Tepsi dedi ki...

farklı bir tarif.ilk kez gördüm.çok güzel görünüyor.tadını merak ettim.iyi günler

humeyra dedi ki...

Bizim buralarda da normal ekmeği de tereyağı ve peynirle kvaurup yerler. Çok da güzel oluyor.

estergonyesil dedi ki...

İlk defa gördm bende... Afiyet olsun canım.

Yorum Gönder