HAŞHAŞLI NOKUL
HAŞHAŞLI NOKUL
Malzemeler:
250 ml ılık süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr margarin
1 yemek kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tuz
500 gr unu
1 paket instant maya
İç harcı:
2-3 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı pekmez
Yapılışı:
Hamur malzemelerini eğer ekmek makineniz varsa sırayla koyarak sadece hamur mayalama programıyla karıştırın. ( 1.15 saat kadar sürüyor.)
Ya da elinizle karıştırarak yumuşak bir hamur hazırlayın.1-1,30 saat mayalanması için ılık bir yerde bekletin.
Oluşan hamuru üçe bölün.
1- bir tezgah üzerinde merdane ile açabildiğiniz kadar ince açın...
Açma işlemi bitince elinizle çekerek daha da inceltin.
2-İç malzemesini karıştırıp hamurun üzerine sürüp ceviz içini serpin ve rulo yaparak sarın.
Haşhaş miktarını ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz
3-Ruloyu 4-5 parmak genişliğinde kesin.ve dik olarak tepsiye dizin... üzerine isterseniz toz haşhaş serpebilirsiniz... 1 saat daha beklettikten sonra 170 derece fırına sürüp 35-40 dakika pişirebilirsiniz....
herkese afiyet olsun...
ÇEŞİTLERİMİZ
MAYALI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
Yorum Gönder