HELLİMLİ FIRINDA MAKARNA
Malzemeler
500 gr 3 No’lu çubuk makarna (KALIN FIRIN MAKARNA GÜZEL OLUR)
1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincani bitkisel siviyag
Üstü için:
2 yemek kasigi margarin
1 bardak rendelenmis kasarpeyniri
1 yumurta
2 kaşık un
2 bardak süt
Tuz-
karabiber
1 küçük paket hellim peyniri
Yapilis Tarifi
Makarnayi kirmadan suya salip 10 dakika haslayalım.2 bardak soguk su katarak 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra eritilmis yag, tuz ve biber koyup silkeleyerek karistıralım.
Makarnanin yarisini yaglanmis bir firin tepsisine bosaltalım. Peyniri ince ince dilimleyip üzerine dizelim. Kalan makarnayi da bosaltip üzerini kapatalım.
Bir tavada 2 kaşık margarini eritip unu kavuralım un biraz pembeleşince sütü azar azar ilave ederk beşamel sos elde edelim.(dikkat topaklanmasın...) son olarak tuzunu ve yumurtasını ilave edip karıştırdıktan sonra makarnanın üzerini kapatacak şekilde dökelim....üzerine rende kaşarıda serptiktan sonra
Sicak bir firinda 30-35 dakika pisirin.
Sonra kare veya baklavalar halinde kesip servis yapin....
AFİYET OLSUN...
ÇEŞİTLERİMİZ
MAKARNA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
Yorum Gönder