Ads 468x60px

Pages

NARLI KISIR



NARLI KISIR

7-8 taze soğan
yarım demet maydanoz
5 diş sarımsak
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 adet nar
2 su bardağı sıcak su
bir tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı nane
1 tutam dere otu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı öğütülmüş karabiber
1 kahve fincanı limon suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
7-8 yaprak marul
bir avuç taze nane yaprakları


kısırın yapımını bilmeyen yoktur tahminime göre fakat her yiğidin yoğurt yiyişi bazen farklı olabiliyor.... ben önce bulgurumu sıcak su ile ıslarım... daha sonra tavada önce soğanlarımı öldürür üzerine salçalarımı koyup biraz kavurduktan sonra ocaktan alıp diğer iç malzemelerinin hapsini önce kaşık ile burada tavada karıştırırım sonrada bulgura ilave ederim.....
ensonda üzerine nar ilave ederim... böyle çok güzel oluyor.... denemenizi tavsiye ederim........

1 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

Adsız dedi ki...

nar mi?lezzetini söle bi hayal ettim ama nari kisira yakistiramadim.yinede bi tadmak lazim
tahasmama

Yorum Gönder