Malzeme :
•5 patlıcan
•3 çorba k.un
•2 su b.süt
•1 su b.kaşar peynir rendesi
•sıvıyağ
•tuz,karabiber
Üzeri için:
•300 gr.kuzu eti
•1 kase mantar
•1 soğan
•3 diş sarımsak
•2 domates
•2 biber
•1 çorba k.salça
•1 defne yaprağı
•sıvıyağ
•tuz
•su
Hazırlanışı :
Hünkar beğendi için, kuzu etini sıvıyağda kavrulmaya alın. Üzerine doğanmış soğan ve sarımsakları ilave edin. Mantar ve salçasını da ekeldikten sonra bir süre daha kavurun. Daha sonra üzerine yemeği pişirebilecek kadar su verin. Bir süre piştikten sonra içerisine defne yaprağı, doğranmış domates ve biberi de ilave ederek pişrin. Beğendisi için; ilk olarak patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Unu tencereye alın biraz kavrulduktan közlenmiş patlıcanları ince doğrayıp ekleyin. Bir süre eze eze kavurun. Patlıcanlar iyice ezilince üzerine sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin. İyice özleşince içerisine en son kaşar peynirini ekleyerek peynir eriyene kadar karıştırın.Beğendi ve et hazırlanınca, servis tabağına beğendi yayılır. Ortası açılarak et ortasına yerleştirilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN....
TARİF: OKTAY USTADAN....
7 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
Ellerinize sağlık. Çok güzel ve iştah açıcı olmuş.
Saygılar.
eline sağlık
Hünkar beğenmiş o kadar biz beğenmesek olur mu şimdi.Ellerine sağlık, nefis olmuş.
ellerine sağlık..bende beğendim enaz hünkar kadar:))
Ellerıne sağlık Atom Karınca..
Afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler.
ben her hünkar beğendiye yazdığım gibi yine diyorum ki ben kendilerinden daha çok beğendim ellerine sağlık Gülsümcüğüm..
Ellerine sağlık çok güzel olmuş.
Yorum Gönder