Ads 468x60px

Pages

TAVUKLU KARNIYARIK


Tavuklu karnıyarık malzemeleri

■1 kilogram patlıcan
■1 adet tavuk göğsü
■2-3 adet domates
■2-3 adet sivri biber (çarlıston da olabilir)
■1 büyük soğan
■Tuz
■Karabiber
■Nar ekşisi
■Kekik
Tavuklu karnıyarık tarifi

Patlıcanlar alacalı olarak soyulup,tuzlu suda bekletilir.Daha sonra her tarafı zeytinyağa bulanıp fırın tepsisine dizilir. Önceden 200 dereceye ısıtılan fırında közlenir.İçini hazırlamak için önce tavuk etini keskin bir bıçakla kıyma haline gelene kadar kesiyoruz.(rondayla yapmadım çünkü macunlaşıyor)Tavaya zeytinyağı koyup içine tavuk parçalarını atıp 2 dakika harlı ateşte kavurun,içine yemeklik doğradıgımız soğanları koyup şoyle bir altus ettikten sonra önce tane kekik,nar ekşisi,karabiber ve tuz ilave edip 2dk.daha kavuruyoruz,ardından ince dogranmiş biberleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Ardından kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmiş domatesleri ilave pişmeye bırakıyoruz.Piştikten sonra önceden közleyip hazırladığımız patlıcanların ortalarını çatal yardimiyla açıp harcını koyuyoruz.Üzerine domatesle süsleyip salçalı su ilave ederek ocakta kapağı kapalı şekilde domatesler pişene kadar orta ateşte
pişirip sıcak olarak servis yapılır.Yaninda pilav ya da marul salatası olabilir. AFİYET OLSUN....


4 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

Ellerine sağlık.bayılırım karnıyarığa.İYİ BAYRAMLAR.

Banu dedi ki...

Canım iyi bayramlar, şeker gibi bi bayram geçirmeniz dileğiyle... Sevgilerimle...

Sadece Yemek dedi ki...

Aileniz ve sevdikleriniz ile birlikte sağlıkl,mutlu,huzur dolu bir bayram geçirmeniz dileğiyler.Bayramınız kutlu olsun.sevgiler.

Paula dedi ki...

I love your blog!

This looks so dlicious!

Have a nice time!
Paula

Yorum Gönder