Ads 468x60px

Pages

GLAZÜRLÜ VE DRAJELİ KEK



Malzemeler


3 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı ayçiçek yağı

1.5 su bardağı toz şeker

1 kabartma tozu

1 vanilya

3 su bardağı un

1 paket glazür

1 paket çikolatalı draje



kekimi herkesin bildiği gibi yaptım fakat içine biraz draje ekledim. kek piştikten sonra üzerine glazür eritip döktüm o donmadan biraz drajeden üzerine döktüm.... çikolata glazür donduğunda harika bir görünüm oldu..... afiyet olsun....

PEKMEZLİ EKMEK


Evet ekmek işi cesaret ister her zaman bendede fazlası ile var.... bi fırıncıdan duymuştum heryerin esmer ekmeği yenmez diye çünkü ya kakao yada pekmez koyarlar demişlerdi.... bende öyle yaptım pekmez koydum be esmer diyet ekmeği elde ettim:)))
şaka bir yana çok şekerli bir tadı olmadığından ister yemeğin yanında ister kahvaltıda harika bir ekmek oldu şimdi tarifimize geçelim....
yine her zamanki benim müthiş makinamla yaptık....

Malzemeler:
1 cup pekmez
1/8 cup süt
1+1/2  küçük ölçek maya
1 küçük ölçek tuz
3 cup un
1 yumurta

malzemeleri koydum ve 1 nolu yani normal ekmek ayrında ayarladım 3 saat sonra ekmek hazır.....
işte benim makinam SİNBO.....

KIYMALI HAZIR YUFKA BÖREĞİ


Herkesin bildiğini düşündüğüm tarifleri niyeyse yazmak gelmiyor içimden.... kıymalı harcı hazır yufkanın içine koydum ve her katın arasına yoğurt yağ ve yumurta harcı sürdüm arkadaşlar....Herkes bildiğine göre görüntü ile idare edebiliriz.....

ŞEKERPARE

Tembelliğim üzerimdeydi bugün hazır şekerpareyi şerbetleyerek tatlı krizini aşmaya çalıştım...

ELMALI KURABİYE



MALZEMELER:
Hamur İçin:
•250 gr margarin
•1 su bardağı yoğurt,1 çay bardağı pudra şekeri veya toz şeker
•yarım su bardağı sıvıyağ
•1 pkt kabartma tozu
•1 paket vanilya
•4-5 su bardağı un

İç malzemesi:
•6-7 orta boy elma
•1 su bardağı şeker
•1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
•2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
•2 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:
1.Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
2.İç malzemesi için elmayı rendeleyin ve tencereye alın.
3.Şekeri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
4.Suyunu çekince tarçın, ceviz ve üzümleri ekleyin, ocaktan alıp soğutun.
5.Hamurdan limon kadar bir parça kopartın, un serptiğiniz tezgâha alın yuvarlak daire şeklinde açın.
6.Bu daireyi sigara böreğinde yaptığımız gibi 8 eşit üçgen halinde kesin.
7.Her bir parçanın geniş tarafına elmalı harçtan koyun ve iki kenarını kapatarak rulo yapın.
8.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hazırlanan kurabiyeleri dizin.
9.170 dereceli fırında üzerlerini kızartmadan pişirin.
10.kurabiyeler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin
Bu ölçülerle 2 tepsi kurabiye çıkmaktadır. Ölçüleri yarıya indirip hazırlayabilirsiniz.

KUŞ LOKUMLU KURABİYE



Bu tarifi bir yemek dergisinden almıştım ama hangisi hatırlamıyorum.... bir kez denedim harika oluyor herkese tavsiye ederim...
MALZEMELER

*1/2 kg sade lokum
*1 paket margarin
*1/2 çay bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartmatozu
*alabildiği kadar un
*bütün fındık
Yumuşamış margarin,sıvıyağ,pudra şekerini iyice yoğuruyoruz macun gibi olunca azar azar un ilave ediyoruz unla beraber kabartmatozunuda ekliyoruz.Kıvamını ayarlayıp elimize yapışmayacak ama çok ta sert olmayacak bir hamur elde ediyoruz.Sonra hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp içini parmağımızla oyuyoruz içine yarım lokum ve iki veya üç adet bütün fındık koyuyoruz ve kapatıyoruz.yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.Önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri fazla kızarmayacak şekilde pişiriyoruz.Üzerine pudra şekeri serpip ılınınca servis yapıyoruz.

HAŞHAŞLI NOKUL



HAŞHAŞLI NOKUL
Malzemeler:
250 ml ılık süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr margarin
1 yemek kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tuz
500 gr unu
1 paket instant maya
İç harcı:
2-3 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı pekmez

Yapılışı:
Hamur malzemelerini eğer ekmek makineniz varsa sırayla koyarak sadece hamur mayalama programıyla karıştırın. ( 1.15 saat kadar sürüyor.)
Ya da elinizle karıştırarak yumuşak bir hamur hazırlayın.1-1,30 saat mayalanması için ılık bir yerde bekletin.

Oluşan hamuru üçe bölün.
1- bir tezgah üzerinde merdane ile açabildiğiniz kadar ince açın...
Açma işlemi bitince elinizle çekerek daha da inceltin.
2-İç malzemesini karıştırıp hamurun üzerine sürüp ceviz içini serpin ve rulo yaparak sarın.
Haşhaş miktarını ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz
3-Ruloyu 4-5 parmak genişliğinde kesin.ve dik olarak tepsiye dizin... üzerine isterseniz toz haşhaş serpebilirsiniz... 1 saat daha beklettikten sonra 170 derece fırına sürüp 35-40 dakika pişirebilirsiniz....
herkese afiyet olsun...

PETSİMET



Malzemeler:

•1/2 su bardağı ayçiçek yağı
•1 su bardağı toz şeker
•3+1/4 su bardağı un
•3 yumurta
•1 yemek kaşığı kabartma tozu
•1 yemek kaşığı şekerli vanilin
•isteğe göre 1 su bardağı dövülmüş fındık

1.Fırını 190C'ye getirin. Fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
2.Yağ, yumurta, şeker ve vanilini mikserle iyice çırpın. Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kabın içinde karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ekleyin. Elinizi yıkayıp ıslak bir bezle nemli kalacak şekilde silin. Hamuru 4 parçaya ayırın. Her birini fırın tepsinizin boyunda rulo yapın. (Hamur biraz daha una ihtiyaç duyabilir ama mümkün olduğunca az un ekleyin, eklediğiniz un 1 su bardağını geçmesin.)
3.Ruloların üzerine elinizle hafifçe bastırıp düzleşmelerini sağlayın. Fırında 25-30 dakika (altın sarısı renk alana kadar) pişirin.
4.Fırından çıkarıp fırın telinde soğumalarını sağlayın. Ele alınabilecek kadar ılınınca ruloları verev kesin. Tekrar fırına verip her iki tarafını 6-10 dakika daha pişirin.

BU TARİF OLDUĞU GİBİ SEVGİLİ PORTAKAL AĞACI HATİCENİN SİTESİNDEN ALINDI....
DENEDİM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL.... TAVSİYE EDERİM....


AFİYET OLSUN....

NARLI KISIR



NARLI KISIR

7-8 taze soğan
yarım demet maydanoz
5 diş sarımsak
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 adet nar
2 su bardağı sıcak su
bir tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı nane
1 tutam dere otu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı öğütülmüş karabiber
1 kahve fincanı limon suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
7-8 yaprak marul
bir avuç taze nane yaprakları


kısırın yapımını bilmeyen yoktur tahminime göre fakat her yiğidin yoğurt yiyişi bazen farklı olabiliyor.... ben önce bulgurumu sıcak su ile ıslarım... daha sonra tavada önce soğanlarımı öldürür üzerine salçalarımı koyup biraz kavurduktan sonra ocaktan alıp diğer iç malzemelerinin hapsini önce kaşık ile burada tavada karıştırırım sonrada bulgura ilave ederim.....
ensonda üzerine nar ilave ederim... böyle çok güzel oluyor.... denemenizi tavsiye ederim........

DAMLA ÇİKOLATALI REVANİ



burası evimin balkonundan görünen manzaram.... güzel değilmi.... hiç alakası yok ama
dün ayak parmağımı kırdım.bugün denizlide doktordaydım....




DAMLA ÇİKOLATALI REVANİ
6 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı yoğurt
7 kahve fincanı un
4 adet yumurta
1 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 fiske tuz

Şurubu İçin;
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Önce şekerle suyu kaynatıp kıvama gelince 2-3 damla limon suyu damlatarak ateşten alıp soğumaya bırakalım. Diğer tarafta yumurtaları şeker ve yoğurt ile çırpıp, geri kalan malzemeyi ekleyin. Kek kıvamında bir hamur elde edin. Yağlanmış tepsiye dökerek üzerine damla çikolata serperek 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkınca revani fazla soğumadan şerbetini döküp, çekmesini bekleyin. Biraz soğuyunca dilimleyerek servis yapın...

AFİYET OLSUN...

MAYALI PONÇİK




Malzemeler

1,5 su bardağı ılık süt+su karışımı
2 tatlı kaşığı instant maya veya 15 gr yaşmaya
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta(biri içine biri üstüne)
Aldığı kadar un (yaklaşık yarım kg)
50 gr erimiş tereyağ veya margarin

Tüm malzemeyi karıştırıp yoğurdum ve 1 saat dinlenmesini bekledim... hamur kabardığında şekil verip üzerine yumurtasını sürdüm ve bir saat daha bekledikten sonra 170 derece fırında 30-35 dk pişirdim.... puf puf çok güzel oldular....

NEZAHATİM PASTASI:))




Nezahatimin kocasının doğum günü için yaptığı müthiş pasta ve sofra.....
teşekkür ederiz nezahat...

ERKEK BEBEK KAPI SÜSÜ



Bu pazar günü bir müsterimiz için yaptığım bebek hediyesi... erkek için bebek hediyesi ilk defa yaptım... bunu yapmakda çok zevkliydi....

MEYVELİ EKMEK



GDO olayı çıktıktan sonra doğal beslenmeye daha önem verir olduk... mümkün olduğunca herşeyimizi kendimiz hazırlamaya çalışıyoruz... ekmek buna dahil... ya yufka yiyoruz yada ekmek yapma makinasında harika çeşit ekmekler yapıyoruz... bu da onlardan biri....
1 bardak süt
1 yumurta
1 fincan şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 paket kuru meyce(1 fincan kadar)
3 bardak un
1 fincan sıvıyağ


malzemeyi yoğurup mayalanmasını bekledim...1,5 saat kadar sonra yuvarlayıp fırın tepsisinde pişirdim bu kadar basit....

ÇEŞNİLİ PATETES- YADA GALGITMA:)



KÖZLENMİŞ BİBER TURŞUSU
Közde biberleri yazdan hazırlamış dondurucuya koymuştum dün çıkarttım doğrayıp bir kaseye aldım... ayrı bir kasede limon suyu tuz nar ekşisi biraz dövülmüş sarımsak ile güzelce çırptıktan sonra biberlerin üzerine ilave ettim. harika bir turşu oldu...şimdi farkettimde ne kadar çok sarımsak kullanıyorum... ama şifalıdır sarımsak doğal antibiyotikmiş ayrıca salgın domuz gribine karşı etkiliymiş...
AFİYET OLSUN...



PATETES GALGITMASI

Patetesleri soyup küp küp doğradım. Yıkadıktan sonra teflon tencereye aldım. üzerine biraz zeytinyağı gezdirdim ve üzerine karabiber nane tuz pul biber ekledim ve tencerenin kapağını kapattım.en büyük ateşte tencereyi sallayarak yani denizli şivesiyle galgıtarak pişirelim.... içine bi kaç tane doğranmış sarımsak atabilirsiniz... sonra yoğurtla yemesi harika oluyor....

HERKESE AFİYET OLSUN...

BALIK VE YEŞİL MERCİMEK SALATASI





Annemler bende yemekteydi balık ve salata ziyafeti vardı. birde farklı olarak yeşil mercimek salatası yaptım onlara ben seviyorum bu salatayı farklı özellikle yeşil mercimek yararlı olduğu için...
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı haşlanmış kuskus yada arpa şehriye
biraz nar tanesi
biraz yeşil soğan
tuz karabiber
nar ekşisi
maydanoz
dereotu
1 havuç rendesi

bildiğimiz salata tüm malzemeleri karıştırıp üzerini nar tanesi ile süslüyoruz...
sadece püf noktası taze soğanı biraz kavurup salataya karıştırmak....
Balıkla yakıştı bu salatamız...
balığı herkesin bildiği gibi mısır unu ile kaplayıp kızarttım.. Balık yerken sarımsaklı limon sosu ile servis yapın harika oluyor... AMA O GÜN KİMSE İLE GÖRÜŞMEYİN:))) Ekmek olarakda meşhur buğday ekmeğimiz vardı bu ara bol bol kullanıyoruz katkı maddeli ekmeklerden uzak durmak için iyi bir çözüm değilmi...

HERKESE AFİYET OLSUN...

PORTAKALLI SAFRANLI PİLAV



Harike bir pilav herkese tavsiye ederim...
Önce 2 kaşık tereyağını 2 kaşık sıvıyağ ile eritelim.daha önceden sıcak suda ıslanmış 2 bardak pirinci yağda kavuralım, 3 adet rendelenmiş havucu ilave edip kavurmaya devam edelim.5-6 dk kavurduktan sonra 4 bardak su ilave edlim...üzerine 2 portakalın suyunu sıkalım. üzerine safran ve tuz ekip pişmeye bırakalım....
dinlendiğinde servise hazırdır...İsiterseniz içine kabukları soyulmuş kavrulmuş badem ekleyebilirsiniz çok yakışıyor...)

AFİYET OLSUN....

KAPI SÜSÜ



yine bebeğime yaptığım kapı süsü... hem hastanede sürpriz oluyor hemde bebeğe çok güzel bir hoşgeldin oluyor.... herkes yapabilir....

HELLİMLİ FIRINDA MAKARNA






Malzemeler
500 gr 3 No’lu çubuk makarna (KALIN FIRIN MAKARNA GÜZEL OLUR)
1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincani bitkisel siviyag
Üstü için:
2 yemek kasigi margarin
1 bardak rendelenmis kasarpeyniri
1 yumurta
2 kaşık un
2 bardak süt
Tuz-
karabiber
1 küçük paket hellim peyniri


Yapilis Tarifi
Makarnayi kirmadan suya salip 10 dakika haslayalım.2 bardak soguk su katarak 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra eritilmis yag, tuz ve biber koyup silkeleyerek karistıralım.
Makarnanin yarisini yaglanmis bir firin tepsisine bosaltalım. Peyniri ince ince dilimleyip üzerine dizelim. Kalan makarnayi da bosaltip üzerini kapatalım.
Bir tavada 2 kaşık margarini eritip unu kavuralım un biraz pembeleşince sütü azar azar ilave ederk beşamel sos elde edelim.(dikkat topaklanmasın...) son olarak tuzunu ve yumurtasını ilave edip karıştırdıktan sonra makarnanın üzerini kapatacak şekilde dökelim....üzerine rende kaşarıda serptiktan sonra
Sicak bir firinda 30-35 dakika pisirin.
Sonra kare veya baklavalar halinde kesip servis yapin....

AFİYET OLSUN...

NARLI AYVA TATLISI



Çok basit ve çok hafif bi tatlı özellikle benim gibi sürekli diyette olanlara tavsiye ederim...
Öncelikle ayvaları soyup çekirdeklerini çıkartıyoruz, sonra geniş bir karnıyarık tenceresine diziyoruz.... her yarım ayvaya 1 çorba kaşığı şeker olmak üzere oyuklara şeker dökelim. tencerenin dibine bir kaç tane karanfil ve biraz tarçın dökelim... çubuk tarçında koyabilirsiniz....en son üzerine yarım narın tanelerini üzerine serpelim... tencerenin kapağını kapatıp ayvalar yumuşayana kadar pişirelim....
dilerseniz üzerine krem şanti hazırlayıp servis yapabilirsiniz....

AFİYET OLSUN HERKESE....

DOMATES SOSLU PATETES SALATASI




6 orta boy haşlanmış patetes
Yesil sogan 5 orta boy
bi tutam nane
6 yemek kasigi Zeytinyagi
4 yemek kasigi Limon suyu
2 tatli kasigi tuz
2 adet rendelenmiş domates
biraz maydanoz ve dereotu
Kara biber
Kirmizi biber



Yapilis Tarifi
Patatesleri yikayıp , yumusayana degin, 20-25 dakika haşlayıp, soy, 1 santimetreküp irilikte dograyıp , Sogan, nane ve maydanoz dere otu, ayikla, ince ince kiy, patatese kat karistir, servis tabagina koy. Yağa yeşil soğanları koyup biraz kavuralım sonra domates suyunu ilave edip ocaktan alalım limon suyu, tuz ve baharati ekle iyice çirp, salatanin üzerine gezdir, zeytinle süsleyelim...

AFİYET OLSUN........

İKRAM TEPSİSİ




işte yine BERRA BİRSEN İÇİN YAPTIĞIM TEPSİ....
BEBEK GÖRMEYE GELENLERE TEPSİ İÇİNDE LOKUM VE BİSKÜVİ İKRAM ETTİK....
İÇİNDE ÇOK BASİT PLASTİK BİR TEPSİ VAR.... KUMAŞ İLE KAPLADIM VE SÜSLEDİM......

DEMİR TATLISI




DEMİR TATLISI
MALZEMELER
4 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 BARDAK SÜT
ALDIĞI KADAR UN (SIVI BİR HAMUR OLACAK)

PÜF NOKTALAR
DEMİR KIZGIN YAĞDA KIZDIRILACAK
DEMİRİN TAMAMI HAMURA BATIRILMAYACAK
DEMİR HAMURA BATIRDIKTAN SONRA KIZGIN YAĞA ATINCA DEMİR HAMURUN DÜŞMESİ İÇİN TAVANIN DİBİNE VURULACAK.

DÜĞÜN ALBÜMÜ





İŞTE ERKEK KARDEŞİM İÇİN YAPTIĞIM DÜĞÜN ALBÜMLERİ KAFAMIZA GÖRE HAZIR BEĞENEMEDİK BENDE KENDİM YAPTIM NASIL GÜZEL OLMUŞMU?

GLAZÜRLÜ BROWNİ



geçen pazar teyzemler geldiğinde yaptım bu browniyi herkes çok beğendi.
çok pratik, lezzetli ve az malzeme ile yapilabilen bu browniyi denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler
3 Adet yumurta
1 1\2 (bir buçuk) su bardagi toz seker
125 gr. margarin
1,5 su bardagi süt
5 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardagi un
2 paket glazür(marketlerde var artık)

Yapilis Tarifi
Yumurta,seker iyice çirpildiktan sonra içerisine eritilmis olan margarin, süt ve kakao eklenip karistirilir.kalan karisima una karistirilmis vanilya ve kabartma tozu ve 1 paket glazür şekeri eklenip yaglanmis küçük kek kalibina dökülür. 170 C de önceden isitilmis firinda pisirilir. Pistikten sonra firindan çikartir çikartmaz hemen üzerine diğer paket glazür eritilir dökülür...dilerseniz üzerine bol hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz......
Afiyet olsun..

TON BALIKLI ROKA SALATASI



Tariflere çok basit bi salata ile başladık ama devamı böyle olmayacak... Mesaiden arta kalan zamanlarda uğraştırıcı tariflerimizide resimleri ile birlikte görebileceksiniz.
salatamızın tarifine gelince çok basit....
dilerdiğiniz kadar roka havuç rendesi ve mısır konservesini karıştırıp salata kabına alın... üzerine bir diş sarımsak biraz nar ekşisi biraz limon suyu ve bir tatlı kaşığı sumaktan sos hazırlayıp üzerine dökün.... en son servis yaparken ton balığını üzerine ilave edin.... nefis bi salata oluyor sakın yağ kullanmayın ton balığında yeterince var:)


AFİYET OLSUN....

BEBEK ŞEKERİ SEPETİ

İşte BERRA BİRSEN için yaptığım bebek sepeti bebek mevlüdünde şekerlerimizi koyup dağıttık.