Ads 468x60px

Pages

KURU BAMYA

Malzemeler :


50 gr. Kuru Bamya
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
4 Su Bardağı Kaynar Su
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Ön Hazırlık :
Soğan soyulacak, yemeklik doğranacak. 4 Su bardağı kaynar Su hazır edilecek.
Bamya’nın Haşlanması:
Tencere’ye 5 Su bardağı su konulacak, kaynatılacak. Üzerine 1 Yemek Kaşığı Sirke ve bamya ilave edilecek. Düşük ısıda, 15 Dakika süre ile haşlanacak. Haşlanan bamyalar süzülecek ve soğutulacak. Bamyalar iplerinden ayrılacak, haşlama suyu kullanılmayacak
Maharetini Göster :
Tencere’ye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek düşük ısıda kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak, domates ve biber salçası katılacak, kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine 4 Su bardağı kaynar su, bamya, nar ekşisi, karabiber ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Yemeğin tuz’u karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 60 Dakika süre bitiminde bamya yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
Not:
Fazla miktarda bamya haşlamak isterseniz buradan tarifine uygun olarak haşlayabilirsiniz. Haşlanmış bamyalar derin dondurucu da saklanabilir. Biber salçası kullanmak istemezseniz, 1 Yemek kaşığı domates salçası kullanabilirsiniz.

www.klasiktatlar.com dan aldım tarifi bu kuru bamyayı Konya da bol bol yemiştim.... birde kendim yapayım dedim....

Bir süre daha işlerimin yoğunluğu sebebi ile tarifler biraz gecikecek....
HERKESE AFİYET OLSUN....

6 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

Eylem dedi ki...

ben maalesef bizmkilere hiçbir çeşidni yediremedim bizimkilere.laf aramızda ben de pek sevmem aslında ama bizimkiler yeriz deseydi bende yerdim.ellerine saglık.

ümmühan dedi ki...

Ellerine sağlık ben de bamyayı eskiden hiç sevmez ve yemezdim ama şimdi bayılıyorum, tazesi de küçük pazarımıza gelmiş bu hafta alıp da pişirmeli

Federica dedi ki...

complimenti per la ricetta!ciao!

sevimin sayfasi dedi ki...

Regaib kandilin mübarek olsun.
ALLAH sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.
SEVIM

Bir Dilim Aşk dedi ki...

Canım blog ödülün var, siteme beklerim. Sevgilerimle...

mine dedi ki...

bamya gerçekten çok yararlı hele evinizde bağırsak puroblemi olan birileri varsa ideal
ellerinize sağlık çok lezzetli gözüküyor

Yorum Gönder