Ads 468x60px

Pages

PROFİTEROL

İlk kez profiterol yaptım zor birşey zannederdim hep....
sevgili Müge hanımın tarifi ile çok basitleşti.....
işte o tarif geliyor.......
ama ben çok yoğun çikolata sos sevmediğim için sadece hazır çikolata sostan azıcık sıkmakla yetindim....
sizin zevkinize kalmış artık....
Tarifimi Ramazan Etkinilikleri için http://cafemis.com/   ve http://gelibolu17.blogspot.com/  a gönderiyorum

Malzemeler
Hamuru için;
1,5 Su Bardağı Su

100 Gr. Margarin

1 Su Bardağı Un

5 Adet (Orta Boy) Yumurta

1/2 Çay Kaşığı Tuz

1/2 Çay Kaşığı Şeker

İç Kreması için;

2,5 Su Bardağı (500 ml) Süt

2 Çay Bardağı Toz Şeker

1 Çay Bardağı Un

2 Tatlı Kaşığı Nişasta

1 Paket Vanilya

2 Yumurta Sarısı

Profiterol Hamurunun Yapılışı;

Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.

Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.

Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin.

Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri (parçalayıcı bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.

Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.

Tepsinizi hafifçe yağlayın.

Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin.

Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.

20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.

Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın.

Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.

1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin. (Ben yine mikrodalga fırında pişirdim.)

Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.

İç Kremanın Yapılışı;

Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.
NOT 1 : Profiterol hamurlarını fırına verdikten sonra hiç bir aşamada (pişerken ve fırının içinde soğurken) fırının KAPAĞINI AÇMAYIN. En önemli kural budur.

NOT 2 : Bir diğer önemli kural yumurtaların mutlaka teker teker eklenmesi ve her eklenen yumurtanın karışıma çok iyi yedirilmesidir. Ben bu aşamada el blendırını kullanıyorum.

NOT 3: Profiterol (masa tenisi topu gibi) küçük toplar halinde olsun istiyorsanız, çay kaşığı ölçüsü idealdir. Küçük ekler boyunda isterseniz 2 çay kaşığı kadar hamur alın ve serçe parmağınız kalınlığında ve uzunluğunda yapın.

NOT 4: Profiterol hamurlarını piştikten sonra bir kaseye koyup, üzerini strech film ile kaplayarak buzdolabında 3-4 gün saklayabilir, servis edeceğiniz zaman krema ile doldurma ve soslama kısmını yapabilirsiniz.
NOT 5: Bu ölçüler ile iki büyük tepsi profiterol hamuru elde ediliyor. İlk tepsinin tüm pişirme ve soğutma işlemi tamamlandıktan sonra, fırını tekrar ısıtıp aynı işlemleri ikinci tepsi içinde yapmalısınız.

TEPSİDE DANA GÜVEÇ

MALZEMELERİ:

• 4 patlıcan

• 4 patates

• 2 adet kuru soğan

• sarımsak -

• 4 adet yeşil biber

• 3 adet kırmızı biber

• 5 adet domates

• 500 gr kuşbaşı et

• salça ,sıvı yağ

• kekik

• karabiber

• tuz

• kırmızı toz biber

YAPILIŞI:

Patates, patlıcan soyulup doğranıp kızartılır. Ben patatesleri actifryda kızartmayı tercih ettim. Kızarttığım patetesleri tepsinin en altına yerleştirilir.. Kuşbaşı et tencerede suyunu çekene kadar pişirilir suyu çekince az yağda soğan ile birlikte sotelenir salçası rendelenmiş 3 adet domates konulur bir miktar daha pişirilir. tepsideki kızartılmış patateslerin üzerine önce halka doğranmış kırmızı biberler yayılır sonra etler tepsiye eşit şekilde dökülür. tuz, karabiber ve kimyon ve 1 çay bardağı suda eritilmiş 1 tatlı kaşığı salça tepsideki malzemelerin üzerine gezdirilir fırında kızarana kadar pişirilir…

Pilav ile servis edilince harika bir lezzet oldu...
HERKESE AFİYET OLSUN....





SAHUR LEZZETLERİ


KIZARMIŞ HELLİM PEYNİRİ

TAVADA TEREYAĞLI YUMURTA


PASTIRMA

İlk sahur özel lezzetler olsun istedim..... bunları hazırlamıştım.....

KİVİLİ GÜLLAÇ VE İLK İFTAR SOFRAMIZ

KİVİLİ GÜLLAÇ

 DOKUZ KİŞİLİK 2011 YILI İLK İFTAR SOFRASI

MENÜ:
Kulak şehriye çorbası
tarhana çorbası(yoğun istek üzerine)
Çiğ köfte
Mevsim Salata
Fırında güveç
Fırın Pilavı
Güllaç

GÜLLAÇ
Malzemeler :
•10 yaprak hazır güllaç
•2.5 litre süt
•2.5 su b.toz şeker
•1 su b.pudra şekeri
•1 su b.hindistan cevizi
•yarım çay b.gülsuyu
yeşil fıstık ve file fındık

Süslemek için:
•kivi
Hazırlanışı :
Tencereye 2.5 litre sütü alın ve ılıtın.Daha sonra üzerine 2.5 su bardağı toz şekeri ilave edin.Üzerine gülsuyu ilave edin.
Yuvarlak bir kaba ilk önce bir kepçe sütten dökün.Daha sonra 1.güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye alın.
Üzerine sütten dökün ve bu şekilde 5 adet güllacı hazırlayın.
Güllacın yarısına gelince üzerine pudra şekerini yarısını,hindistan cevizinin yarısını,yeşil fıstık,file fındık ilave edin.Tekrar kalan 5 adet güllacı aralarına süt dökerek hazırlayın.Kalan pudra şekerini ve hindistan cevizi ialve edin.En üstüne tekrar süt ilave edin.Güllacın üzerine toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ila süsleyek servis edin.

Ben güllacı yaparken http://www.oktayustam.com/tarifler/5359-saray_usulu_gullac.html sitesindeki tarifi uyguladım fakat fıstık az kaldığı için ve şekerlemem olmadığından kivi ile süsledim..... çok hafif ve güzel oldu....
Diğer tariflerimde teker teker gelecekler elbette ama bugünün yorgunluğunu önce atmam gerekirdi....
Annem babam erkek kardeşim eşi kız kardeşim ananem dedem halamın torunu ayşegül  iftarda misafirimdi....
ilk iftarda kalabalık bir sofra olsun istedim öyle de oldu....
harikaydı..... darısı diğer iftarlara artık.....
AYRICA BU TARİFİMİ  RAMAZAN ETKİNLİKLERİ İÇİN  CAFEMİS VE GELİBOLU 17 YE GÖNDERİYORUM.....
HERKESE AFİYET OLSUN.....


UZAKLARDAN MİSAFİRİMİZ GELDİ....

EFELERİN EFESİ ŞÜKRÜ EFEMİZ......
ADIYAMANDAN BİZİ ZİYARETE GELDİ... ÇOK SEVİMLİ KERATA.....

BU DA BENİM ŞAŞKIN DELİ KIZIM....
TEYZESİYLE DERS ÇALIŞIRKEN.....

HAYIRLI RAMAZANLAR

HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR...
BİR RAMAZAN AYINA DAHA KAVUŞTUK HAYIRLISI İLE...
BİR DE LAYIKI İLE DEĞERLENDİREBİLSEK NE GÜZEL OLUR....
İNŞALLAH BUGÜN İLK MİSAFİRLERİMİ İFTARDA AĞIRLAYACAĞIM......
RAMAZAN YAZ AYLARINA GELİNCE BİZ DE SERBEST MESLEK SAHİBİ OLMANIN AVANTAJLARI İLE TATİLLERİMİZİ ERKENDEN YAPMIŞTIK  (HEMDE BOL BOL:)) ALLAHTAN........
ŞİMDİ SIRA İFTAR SOFRALARI İLE  BLOGUMDA BULUŞMAKDA......


YARINA GÖRÜŞMEK ÜZERE....


TAZE BÖRÜLCE


Bugün kilogram fiyatının 8 tl olduğunu öğrendiğim börülce beni şaşırttı...
eşim veteriner olduğu için köyden bir miktar göndermişlermiş. bugün 8 tl yi öğrenince gözlerim pirzolaymış gibi bakıyordu börülceye.....gerçi fiyatını duyunca et düşkünü kocacım daha da et düşkünü oldu:))
tarife gelince......

malzemeler:
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 yarım kg börülce
1 adet büyük boy yeşil biber
1 adet kesmeşeker
2 su bardağı su
Tuz
4 adet domates
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Üzerine:

biraz dereotu

Bir tencereye sıvıyağı koyup, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri ilave edip, birkaç dakika soteleyin  ve Daha sonra rendelenmiş domates de ekleyip, birkaç dakika daha kavurun ardından Tuzu ve şekeri ekleyin. sonra 2 bardak suyu koyup 35 dakika kadar pişirin.dereotu ekip servis yapabilirsiniz....

AFİYET OLSUN...


ÇİKOLATALI MUZLU PASTA

Çok Acil Gece Yarısı Pastası bu gel vatandaş....
şu anda bana yakın olan kim varsa yemeye gelebilir:)) hala var dolabımda biraz.....
bi düşündüm kızıma epeydir yaş pasta kızımın tabiri ile kremalı pasta yapmadım. o balkonda oyun hamuru ile oynarken birden kendimi mikserle bütünleşmiş şekilde buldum ve internetten bulduğum ilk tarifi uyguladım....
fazla kabardığı için biraz dağıldı ama harika bir lezzet oldu....
Annemlerde gelmişti afiyetle yedik.....
Tarifi http://www.kadin1.com/muzlu-rulo-pasta-tarifi.htmlnden aldım ama sadece üzerine fazladan eritilmiş çikolata döktüm.....

Muzlu Rulo Pasta Tarifi
malzemeler:
.kek malzemeleri:

◦4 yemek kaşığı toz şeker
◦4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
◦4 yemek kaşığı un
◦1 paket kabartma tozu

krema malzemeleri:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
◦2 yumurta
◦kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao
◦1,5-2 muz
◦hindistan cevizi
◦isterseniz dövülmüş ceviz

kekin hazırlanması:
1. 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.
2. karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın.) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin.) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)

kremanın hazırlanması:
1. 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın. soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmasın)
2. ılınınca ruloyu açın. üzerine bolca kremadan sürün. (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün.
3. üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzlukta dondurun.
Yaklaşık 1 buçuk saati buluyor hazırlanması ama sonunda değdi bu lezzete....
HERKESE AFİYET OLSUN.....

KIRMIZI BİBERLİ TAVUK

MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
3 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 kase kadar dondurulmuş bezelye
2 adet domates
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 kaşık sıvıyağ
biraz tuz

YAPILIŞI
Önce sıvıyağı kızdırıp küp doğranmış tavuk eti kavrulur. sırası ile küp doğranmış soğanlar  pembeleşene kadar kavrulur.Daha sonra bezelye ,kırmızı biber , domates ,kızmızı toz biber ilave edilir.
10 dakika kadar pişirilir...... Hafif lezzetli bir yaz yemeği....
Özlemişim bloguma yazı yazmayı birşeyleri paylaşmayı inşaallah daha güzel daha özenli tariflerle de karşınıza çıkmayı istiyorum... Börekler ,cheesecakeler, tatlılar, kurabiyeler ile epeydir yapamadım....
Yarın görüşmek dileğiyle.....

KIRMIZI BİBERİN FAYDALARI
-Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili.
-Sindirimi kolaylaştırır,
-Krampları giderir,
-Kanser tedavisinde kullanılır.
-Terlemeyi artırır,
-Romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır,
-Kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır,
-Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor.
-Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, aynı zamanda içerdiği beta karoten ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor.
-Gut hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelir.
-Kanser riskini serinlik verir (sıcak iklimlerde kullanılmasının nedenlerinden birisi budur),
-Öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede(gargara olarak) kullanılır,
-Sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır,
-Vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar.
-Antibakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere Güney ve Güneydoğu illerinde fazlaca tüketilir
kaynak:duru2.blogspot.com


TON BALIKLI KAŞIK SALATA

Evet söylediğim gibi diyetteyim bu yüzden de sağlıklı ve hafif yemek tarifleri vermek istiyorum.
Malzemeler:
1 adet salatalık
1 adet domates
1 adet yeşil soğan
7-8 adet yeşil turşu zeytin
1 paket ton balığı
bir kaç dilim hellim peyniri
bir parça maydanoz
1 paket ton balığı(yağsız)
Sos için;
1 tatlı kaşığı hardal sosu
3 çorba kaşığı süt
az sirke
az nar ekşisi
tuz
kuru nane
kuru fesleğen

Salata malzemelerini küçük küçük doğrayarak bir kaba doldurun sos malzemelerinide ayrı bir kapta çırpın.ve hepsini karıştırın....
harika doyurucu bir salatadır.....muhakkak denemenizi tavsiye ederim....
AFİYET OLSUN......

Bugün Didimden geldik güzel bir hafta sonu geçirdik... Denize girdik biraz karardık...Gerçi Ramazan gelmemiş olsa tam tatil havasıydı ama neyse belki ramazandan sonra devam ederiz.....

ARAP ARPA UNU İLE SAĞLIKLI EKMEK

Keten tohumunun;
  • Kolesterolü düşürdüğü, felç ve kanser için iyi bir destek gıdası olduğu,  
  • Sindirim sisteminde mide ve bağırsak iç duvarlarını temizlediği ve  
  • Genelde kabızlığa iyi geldiği,  
  • Özellikle de unutkanlık gibi rahatsızlıklara birebir olduğu bilinmektedir. 
Yukarıdaki sayılanlardan farklı olarak keten tohumu;
  • Kan şekerini ayarlamada,  
  • Bazıı deri hastalıklarının iyileştirilmesinde  
  • Bazı yaraların daha çabuk iyileşmesi için destekleyici gıda olarak  
  • Kemik ve destek sistemin kuvvetlendirilmesinde
  • Bazı solunum yolu rahatsızlıklarında
  • Deri ve organların dış yüzeylerini örten dokuların yenilenmesine yardımcı olmasında uzun zamanlardan beri kullanılmaktadır.kaynak:http://www.sagliksifa.com/91-Keten-Tohumu.html
MALZEMELER:
750GR Arap arpa unu
510 ml ılık su
5 gr şeker
1 paket maya
1 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu
Tüm malzemeleri karıştırarak suyu azar azar ilave etmek şartıyla 10 dk boyunca yoğrulur. sonra yağlanmış tepsiye alınır.2 saat kadar bekletilir.Hamur dinlenip kabardıktan sonra 1 saat 180 derecede pişirilir.

Bu ekmek benim diyet ekmeğim yemeğin yanında bir parça yiyorum tıka basa doluyor midem..... şimdilik 3.5 kilo verdim bakalım ramazanda ne yaparız....

HERKESE AFİYET OLSUN....
Buda benim cimcime kızım bu yıl 3 yaşını bitirdi.....

UKRAYNA YALTA OTELDEN GÖRÜNTÜLER...

 ZEYTİNLİ VE DOMATESLİ  EKMEKLER
Evet bunlar istediğimiz barbun balığının yanında gelen ekmeğimiz... tabiki balığın yanında klasik ekmeği tercih ettiğimiz için aç kaldık diyebilirim....o gün hemen bir marketten klasik ekmek bulmaya çalıştık....
ALACARTE RESTORANT
Burasıda yemek yediğimiz restorant....
TAYLANDdan sonra UKRAYNA mutfağında da bizim yemeklerimizin kıymetini bir kez daha bildim.


BARBUN BALIĞI
Yanında bol limon yada limon sosu olmayan balıkda lezzet ne gezer...


ÜZERİ KIZARTILMIŞ SEBZELİ VEJETARYAN PİZZAMIZ
Gerçi bizde kızartılmış sebzeleri peynirli pizzanın üzerine dökmeyiz ama  Ukrayna Yalta otelinde biz böyle yağlı bir pizza yemek zorunda kaldık...
Tabiki yiyemedik desek daha doğru.....

KIRLANGIÇ YUVASI 
Bir askerin sevgilisi için yaptırdığı saray....
vay be ellerde ne sevgililer var....

Daha çok fotoğraf var ama yemek sitesi olduğu için sadece bunlarla yetindim....

SEBZELİ DANA BÜFTEK

 MALZEMELER
* 2 Adet Yağsız Biftek
* 1 Adet Havuç
* 1 Adet Patates
* 6 Adet Taze Fasulye
* 1 Adet Soğan
* 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
* 1 Diş Sarmısak
* Tuz
1 kaşık Salça
Önce biftekler kızdırılmış tavada ters düz edilerek önce kızartılır sonra üzerine  soğan  pembeleşinceye kadar sotelenir.ve diğer sebzelerimiz sırası ile  ilave edilir. en son salça ve tuz ilave edilerek yarım saat pişirilir...

Uzun süredir yazamıyorum bir öğrenci yurdumuz için kermes hazırlıklarımız başladı... bir yandan işyeri bir yandan ev bir yandan kızım bloga zaman ayıramadım ama en kısa zamanda görüşmek dileğiyle....

DOMATES SOSLU ÇİN MAKARNASI (NODDLE)


Antalya METRO alışveriş merkezinden gittiğimde almıştım çin eriştesini sadece merak ettiğim için...
denedim ama bizim eiştelerimiz başka.....

Daha önce çin usulü yani soya soslu tavuklu falan yemiştim ama sevmedim....
Sadece haşaladım ve türk usulü yağladıktan sonra üzerine hazır konserve domates sosu ve tuz ekledim...
Çin Eriştesinin bile Türk usulü yapımı daha lezzetli:))
HERKESE AFİYET OLSUN.....

REZALET

(AMBLEM GROUPOMA.COM DAN ALINMIŞTIR)

GROUPAMA SİGORTADAN KASKO YAPTIRANLARIN VE YAPTIRACAKLARIN DİKKATİNE

EĞER ALLAH KORUSUN BİR KAZA YAPARSANIZ VE ARABANIZ PERTE ÇIKARSA ARACINIZIN BEDELİNİ ALMANIZ HİÇ DE ÖYLE REKLAMLARDAKİ KADAR KOLAY OLMUYOR BİLESİNİZ...
ÖNCE BİZ GİBİ EVRAKLARIN TEK TEK İSTENMESİ İLE ÖNCE SÜRÜNÜYORSUNUZ....

 17 TEMMUZDA EŞİM KAZA GEÇİRMİŞTİ AMA BUGÜN 24 EKİM OLDU HALA ALAMADIK....
BUNUN SORUMLUSU KİM O DA BELLİ DEĞİL.....

HATTA SİZ SİZ OLUN SİGORTANIZ VARSA BİLE İPTAL ETTİRİN...

BİRDE BLOG ARKADAŞLARIMDAN RİCAM EĞER MÜMKÜNSE BU YAZIYI BİR KEZ BLOGLARINDA YAYINLASINLAR.... MÜŞTERİ HİZMETLERİNE ŞİKAYET ETTİM BİR ÖZÜR TELEFONU BİLE ALMADIM.....
ANLAYACAĞINIZ ARKADAŞLAR SİNİRİM HALA GEÇMEDİ BU SİGORTA ŞİRKETİNE KARŞI BİRDE BURDAN YAYINLAR ARKADAŞLARIMI UYARIRSAM BELKİ İÇİM FERAHLAR DİYE DÜŞÜNDÜM....

NOHUTLU PIRASA

Uzun bir aradan sonra yine beraberiz Çok şükür bir vukuat yoktu ama ufak tefekte olsa can sıkıntıları herkesin hayatında oluyor... Bu sebeple ayrılıklar yaşadık ama tekrar birlikteliğe başlamak istiyorum...
Can sıkıntıarı yanında tabi güzelliklerde oldu Çok istediğim Grande Punto arabam alındı... Artık kızımla birlikte rahatlıkla gezebiliyoruz....
Bugün kışın vazgeçilmez yemeklerinden olan pırasa ile başlangıç yapalım dedik....
Tekrar görüşmek üzere.....

MALZEMELER
1 kilo pırasa
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet havuç
2 adet patates
3 adet kuru biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 baş soğan
1-2 yemek kaşığı salça
tuz

HAZIRLANMASI
1. Nohutu bir gece önceden ıslatın.Suyunu süzüp yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlama suyunu atın.
2. Pırasaları ayıklayın yıkayın ve doğrayın.
3. Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında kavurun.Pembeleşince salçayı ilave edin.
4. Pırasaları havucu patatesi ve kuru biberi nohutları ekleyip , üzerini iki  parmak geçinceye kadar ılık su ilave edin.Tuzunu koyun.
5. Kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.


BAKARA SURESİ
6.Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir, inanmazlar.

7. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır.
8. İnsanlardan, inanmadıkları halde, "Allah'a ve ahiret gününe inandık" diyenler de vardır.
9. Bunlar Allah'ı ve mü'minleri aldatmaya çalışırlar. Oysa sadece kendilerini aldatırlar da farkında değillerdir.
10. Kalplerinde münafıklıktan kaynaklanan bir hastalık vardır. Allah da onların hastalıklarını artırmıştır. Söyledikleri yalana karşılık da onlara elem dolu bir azap vardır.


RUS ÇAVDAR EKMEĞİ


Malzemeler;
 260 gr Sinangil Rus  Çavdar unu (İçerisinden mayası çıkıyor)
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
330 ml.Su
Ve Paket İçeriğindeki Maya

Tüm malzemeyi bir güzel yoğurup yarım saat dinlenmeye bıraktım sonra tekrar yoğurup havasını aldıktan sonra boton kek kalıbına koyup üzerine çizikler attım ve 170 derecede pişirdim....
 HERKESE AFİYET OLSUN.

2 - BAKARA SÛRESİ
Medine döneminde inmiştir. Kur’an-ı Kerim’in en uzun sûresi olup 286 âyettir. Adını, 67-73. âyetlerde yer alan “bakara” (sığır) kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içermektedir.
Bismillahirrahmânirrahîm
1. Elif Lâm Mîm.1
2. Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir.
3. Onlar gaybe2 inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar.
4. Onlar sana indirilene de, senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar.
5. İşte onlar Rab’lerinden (gelen) bir doğru yol üzeredirler ve kurtuluşa erenler de işte onlardır.
Not: Yanında (*) işareti bulunan sureler Medeni (Medine'de inmiş), diğer sureler Mekki (Mekke'de inmiş)tir.
 Kaynak http://www.diyanet.gov.tr/

HAŞHAŞLI TATLI

Kek:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş tohumu
1 paket kabartma tozu

Yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar iyice çırpılır.Un hariç diğer malzemeler eklenir ve çırpılır. en son un ve kabartma tozu dökülerek bir miktar daha çırpıldıktan sonra yağlanmış  borcama dökülür ve 170 derecede pişirilir.

Şerbet :
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
bir kaç damla limon suyu
şerbet ılıkken ılık kekin üzerine dökülür...

HERKESE AFİYET OLSUN....

Her güne bir ayet meali yayınlamaya karar verdim.... Hem kendim öğrenmiş hemde sitemi takip edenlere yararlı olmuş olurum diye düşündüm... Diyanet işleri başkanlığının mealini paylaşacağım sizlerle...


KURAN'I KERİM TÜRKÇE MEALİ
1-el-FÂTİHA

Müddesir sûresinden sonra Mekke'de inmiştir. 7 (yedi) âyettir. Kur'an'ın ilk sûresi olduğu için açış yapan, açan manasına "Fâtiha" denilmiştir. Diğer adları şunlardır: Ana kitap manasına "Ümmü'l-Kitâp" dinin asıllarını ihtiva eden manasına "el-Esâs", ana hatlarıyla İslâm'ı anlattığı için "el-Vâfiye" ve "el-Seb'u'l-Mesânî", birçok esrarı taşıdığı için "el-Kenz". Peygamberimiz "Fâtiha'yı okumayanın namazı olmaz" buyurmuştur. Onun için, Fâtiha, namazların her rekâtında okunur. Manası itibariyle Fâtiha, en büyük dua ve münâcâttır. Kulluğun yalnız Allah'a yapılacağı, desteğin yalnızca Allah'tan geldiği, doğru yola varmanın da doğru yoldan sapmanın da Allah'ın iradesine dayandığı, çünkü hayrı da şerri de yaratanın Allah olduğu hususları bu sûrede ifadesini bulmuştur. Kur'an, insanlığa doğru yolu göstermek için indirilmiştir. Kur'an'ın ihtiva ettiği esaslar ana hatları ile Fâtiha'da vardır. Zira Fâtiha'da, övgüye, ta'zime ve ibadete lâyık bir tek Allah'ın varlığı, O'nun hakimiyeti, O'ndan başka dayanılacak bir güç bulunmadığı anlatılır ve doğru yola gitme, iyi insan olma dileğinde bulunulur. Hicretten önce nazil olmuştur. 7 ayettir.
1. Rahmân (ve) rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
2. Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur.
3. O, rahmândır ve rahîmdir.
4. Ceza gününün mâlikidir.
5. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.
6. Bize doğru yolu göster.
7. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!
 

SEMSEK BÖREĞİ


Malzemeler :
•3 su bardağı  un
•yarım paket  yaşmaya
•1 tatlı kaşığı  tozşeker
•1 tatlı kaşığı tuz
•2 yumurta
•1 fincan su

İç harcı için:
•250 gr lor peyniri
•1 çay b. ceviz
•1 çay b. yeşil zeytin
•1 tutam maydanoz
•taze soğan
•kırmızı biber

Üzeri için:
•yumurta sarısı

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına yarım paket yaşmayayaı ilave edin.1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ilave edin.Üzerine 1 adet yumurta ve diğer yumurtanın sadece akını ekleyin.Sarısını üzeri için ayırın.İlk önce mayayı eritin.Daha sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru bezelere ayırın.Semsek böreğin iç harcı içi karıştırma kabına lor peynirini alın.
Üzerine ceviz,yeşil zeytin,maydonoz,taze soğan ve kırmızı biber ilave edip tüm malzemeleri karıştırın.Bezelere ayırdığınız hamurları eliniz ile açın.Hamurun içine iç malzemeden koyup kapatın.Üzerie yumurta sarısı sürün.Fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

HERKESE AFİYET OLSUN!


SUSAMLI SELANİK GEVREĞİ


Arkadaşı serra ile buluştukları mutlu anlardan biri:))

SUSAMLI SELANİK GEVREĞİ

Bu tarifi tesadüfen televizyondan yazmıştım ama yabancı bir programdan çeviri idi. çok güzel bir lezzet...
İlk denememde üniversiteye gidecek olan Esmaya nasip oldu başarılar diliyorum...

Malzemeler:
200 gr tereyağ
4 yumurta
bir tutam tuz
200 gr şeker
1 bardak susam
450 gr un
1 paket kabartma tozu

Un hariç tüm malzeme önce karıştırılır sonra yavaş yavaş un ilave edilerek kekten biraz daha katı bir hamur elde edilir..Sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 cm kalınlığında yayılır... 30 dakika piştikten sonra küçük kareler şeklinde kesilen dilimler ters çevirilir ve tekrar fırınlanır.... böylece 15 dk daha 170 derecede fırınlandıktan sonra kıtır gevreklerimiz hazırlanmış olur....

HERKESE AFİYET OLSUN....

LilySlim Diet days tickers