Ads 468x60px

Pages

TEPSİDE DANA GÜVEÇ

MALZEMELERİ:

• 4 patlıcan

• 4 patates

• 2 adet kuru soğan

• sarımsak -

• 4 adet yeşil biber

• 3 adet kırmızı biber

• 5 adet domates

• 500 gr kuşbaşı et

• salça ,sıvı yağ

• kekik

• karabiber

• tuz

• kırmızı toz biber

YAPILIŞI:

Patates, patlıcan soyulup doğranıp kızartılır. Ben patatesleri actifryda kızartmayı tercih ettim. Kızarttığım patetesleri tepsinin en altına yerleştirilir.. Kuşbaşı et tencerede suyunu çekene kadar pişirilir suyu çekince az yağda soğan ile birlikte sotelenir salçası rendelenmiş 3 adet domates konulur bir miktar daha pişirilir. tepsideki kızartılmış patateslerin üzerine önce halka doğranmış kırmızı biberler yayılır sonra etler tepsiye eşit şekilde dökülür. tuz, karabiber ve kimyon ve 1 çay bardağı suda eritilmiş 1 tatlı kaşığı salça tepsideki malzemelerin üzerine gezdirilir fırında kızarana kadar pişirilir…

Pilav ile servis edilince harika bir lezzet oldu...
HERKESE AFİYET OLSUN....





2 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

nesrin dedi ki...

Böyle etli patatesli yemekleri cok seviyorum, ellerinize saglikl. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

yanında pilav büyük bir iştahla yenir bu yemek:)
eline sağlık,hayırlı ramazanlar
susamcorekotu

Yorum Gönder