Ads 468x60px

Pages

MANTAR GRATEN

 Malzemeler: - 400 gr. kültür mantarı - 50 gr. kaşar peyniri - 2 su bardağı su - 1 adet limon - tuz, karabiber Yapılışı: Küçük bir tencere içerisine su ve 1 limonun suyu konulur. Mantarların herbiri, bıçakla dip kısımlarından şişkin kısımlarına doğru olmak üzere zarları soyularak temizlenir ve güzelce yıkanır. (Mantarı ovarak yıkamak çok önemli, çünkü tamamen gübre içerisinde yetişiyorlar.) Mantarlar saplarını kesmeden ve parçalara ayırmadan bütün olarak tencere içerisine atılır ve su sapsarı olup fazlalaşana, mantarlar da suyunu kaybedip küçülene kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar haşlanır. (Yarım kiloya yakın olmasına aldanmayın, haşlanınca bir avuç kalıyorlar.) Suyu süzülüp fırın kabına alındıktan sonra üzerine tuz ve karabiber dökülerek harmanlanır ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirlerek fırına verilir. 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. (Tarifte hiç yağ yok farkındayım, ben bu tarifte hiç yağ kullanmıyorum.)


0 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

Yorum Gönder