Ads 468x60px

Pages

tiramisu



Malzemeler;
1 paket kedidili bisküvi
Islatmak için;
1 çorba kaşığı nescafe
1 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı toz şeker

Krema için;

2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
200 gr labne peynir

üstüne serpmek için;
yeterince kakao

Süslemek için;
çikolata rendesi ya da istediğiniz bir süsleme

Yapılışı:

Süt, un, yumurta sarısı ve şeker iyice çırpılır ve tencere ocağa yerleştirilerek; muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişince; vanilya ve labne peyniri eklenerek mikserle 5 dakika kadar çırpılır ve ılınması için bekletilir. Nescafe ve toz şeker 1 su bardağı ılık suda karıştırılarak eritilir. Baton kalıp streç film ile kaplanır ve ince bir tabaka halinde kremadan dökülür. Kedidili bisküvilerin yarısı, nescafeli suda çok yumuşatmadan ıslatılır ve kalıptaki kremanın üstüne dizilir. Kalan kremanın yarısı kedilillerinin üstüne döküldükten sonra, geriye kalan kedidilleri de nescafeli suda ıslatılıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizilir ve üzeri kalan kremayla kapatılır. Buzdolabında en az 3-4 saat (bir gece bekletirlirse sonuç daha güzel olur.) bekletilir. Servis sırasında tiramisu servis tabağına dikkatlice ters çevrilir, streç film ayrılır., üzerine süzgeçle kakao serpilir. (Ben üzerini rendelenmiş bitter çikolata ve süsleme şekeri ile süsledim. İstediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz.)

AFİYET OLSUN!


Bayram geldi çattı. geleneksel bayram tatlılarından farklı bir  tatlı yayınlamak istedim. Bayramda didimdeyiz her zamanki gibi... Ama bayram havası yok sahil kenarlarında ... Herkes gibi içimden geldi NERDE O ESKİ BAYRAMLAR....demek.....

Her neyse Herkesin Ramazan bayramı mübarek  olsun.... Ailesi ile sağlıklı mutlu huzurlu bayramlar diliyorum....

Birde ufak bir hatırlatmam olacak PAZAR FİLESİNE DÖNÜŞETKİNLİĞİNE KATILIMLARINIZI bekliyorm.....




0 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

Yorum Gönder