Tavuklu karnıyarık malzemeleri
■5 adet patlıcan
■1 adet tavuk göğsü
■2-3 adet domates
■2-3 adet sivri biber (çarlıston da olabilir)
■1 büyük soğan
■Tuz
■Karabiber
■Nar ekşisi
■Kekik
Tavuklu karnıyarık tarifi
Patlıcanlar alacalı olarak soyulup,tuzlu suda bekletilir.Daha sonra sıvıyağda kızartılır.İçini hazırlamak için önce tavuk etini keskin bir bıçakla küp küp kesiyoruz.Tavaya zeytinyağı koyup içine tavuk parçalarını atıp 2 dakika harlı ateşte kavurun,içine yemeklik doğradıgımız soğanları koyup şoyle bir altus ettikten sonra önce tane kekik,nar ekşisi,karabiber ve tuz ilave edip 2dk.daha kavuruyoruz,ardından ince dogranmiş biberleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Ardından kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmiş domatesleri ilave pişmeye bırakıyoruz.Piştikten sonra önceden hazırladığımız patlıcanların ortalarını çatal yardimiyla açıp harcını koyuyoruz.Üzerine domatesle süsleyip salçalı su ilave ederek ocakta kapağı kapalı şekilde domatesler pişene kadar orta ateştepişirip sıcak olarak servis yapılır.Yaninda pilav ya da marul salatası olabilir.
AFİYET OLSUN..
4 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
canım benım ellerıne sağlık patlıcan tavuk bır arada harıka ıkısını de ozellıkle patlıcanı çok severım,sevgiler...
güzel görünüyor ellerinize sağlık hayırlı iftarlar.
Çok güzel bir fikir.Ellerinize sağlık:)
Sayfanızda kısa bir gezinti yaptım, ellerinize sağlık,herşey çok güzel görünüyor.Sayfanızı da izlemeye aldım.
Yorum Gönder