MALZEMELER
5 adet patlıcan
5 adet biber
sıvıyağ tuz
4 adet domates
7-8 diş sarımsak
1 adet soğan
YAPILIŞI;
- Önce patlıcanlar halka halka doğranıp tuzlu suda bir müddet bekletilir. sudan suyu sıkılp çıkarıldıktan sonra sıvıyağda kızartılır.
- sonra bir tencereye az bir sıvı yağda küp doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kızartılır daha sonra küp doğranmış domatesler eklenir.
- bir müddet domatesler pişirildikten sonra borcama dizilen patlıcanların üzerine domates sosu dökülür.
- en üstüne kesilmiş biberler dizilir ve sarımsaklar doğranır.
- önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 15 -20 dakikada pişirilir...
Geçenlerde bir iftar davetimde yapmıştım herkes çok beğendi buralarda sık yaptığımız bir zeytinyağlıdır....
HERKESE AFİYET OLSUN
1 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
Sarımsağın içine girdiği her yemek bana bir şölen ellerinize sağlık
Yorum Gönder