Malzemeler
1,5 buçuk su bardağı lor yada peynir maydanozlu
1 bardak baharatlı bal kabağı rendesi
1 bardak kavrulmuş soğanlı kıyma iç
3 tane yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı süt
nane, kekik, karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı
Lor kullanacaksanız içine baharatları ve maydanozu ekleyin.
Birtane yufkayı bütün olarak bırakın. Diğer yufkaları ikiye bölün. Elinizde 4 tane yarım daire yufka oluyor.
Yarım daire olan yufkaların geniş kısımlarına malzemeyi koyun ve yuvarlak tarafa doğru sarın. Üç tane elimizde ince uzun rulo oluyor. Birtane artan yarım yufkamız oluyor onuda parçalayıp yufkaların içine dağıtın.
Her yufkanın içine hazırladığımız sütlü-zeytinyağlı karışımı sürün.
Bütün olarak bıraktığımız yufkanın içine üç ruloyu koyun. İkisi yanyana üçüncü ise ikisinin üstüne koyun. Ve bütün yufkayıda üç ruloyu saracak şekilde çevirin. Son olarak büyük bir rulo elde edin.
Bu ruloyuda yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerinede yumurta sarısı sürüp susam atın.4 parmak enliliğinde dilimler kesin. 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Ve piştikten sonra dilimleyin.
tabi tekrar yazıyorum bunu annem yaptı ben yedim:))
HERKESE AFİYET OLSUN.......
4 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
ellerine sağlık anneciğinin:) nefis görünüyor börek:)) kime çektiğin alnen ortada canımcım:)
Anneciğin yaparda yemnezmi mis gibi olmuştur. Ellerine sağlık öpüyorum ellerinden annenin.sevgiler...
nefis nefis anneciğinin ellerine sağlık
ELLERİNİZE SAĞLIK GÜLSÜMCÜM
Yorum Gönder