Malzemeler:
1 kilo bakla
2 adet soğan
1/2 limon
1 yemek kaşığı salça
2 kaşık şeker
3-4 bardak sıcak su
1 çay bardağı kadar zeytinyağı
1 demet dereotu
tuz
Baklaları ayıklayıp büyüklüklerine göre ikiye bölün veya üçe bölün.Soğanları ince ince yemeklik doğrayın. Tencereye bir miktar zeytinyağı koyun ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Sonra baklaları ekleyin. baklaların rengi değişene kadar yaklaşık 6-7 dk. kavurun. Bir kapta limon suyu, salçayı karıştırın. Baklaların üzerine bu su karışımını, tuz ve şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte karıştırmadan 45-50 dk. pişirin. Ocağın altını kapatmak üzereyken dereotunun yarısını ekleyin. Altını kapatıp pişirdiğiniz tencerede soğumaya bırakın. Servis ederken kalan dereotunu üzerine serpin.sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın. HERKESE AFİYET OLSUN.........
3 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
Canım elerine sağlık çok severim özelliklede sninkisi çok nefis gözüküyor...
Ellerıne sağlık afiyetler olsun...
Gene boş durmamışsın ne dıyeyım MAŞALLAH Atom Karıncama..
Yuvandan huzur sağlık mutluluk eskık olmasın..
Sevgilerle...
Gülsümcüm eline sağlık sarmısaklı yoğurt ile çok severim
Yorum Gönder