SAFRANLI EKMEK
Malzemeler:
3 bardak beyaz un
1 çorba kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1+1/4 bardak su
1 dolu tatlı kaşığı safran
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
25 gram tereyağı, yumuşak
Makinede Yapılışı:
Ekmek haznesini malzemeleriyle birlikte makineye yerleştirip kapağını kapayın. malzemeyi önce sıvılar sonra katı malzemeler olmak üzere sıra ile koyarsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Beyaz ekmek, 700 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi çalıştırın.
Programın ilk 5 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa spatula ile karışmasına yardım edin.
5 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer sıvı olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.
Pişti sinyalinden 5 dakika sonra, hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 20 dakika beklettikten sonra kesin.
BEN PAZAR KAHVALTIDA İKRAM ETTİM ÜZERİNE TEREYAĞ VE BAL İLE ÇOK LEZZETLİ...
Kokusu çok garipseyeceğiniz bir koku değil ayrıca çocuklara kahvaltı yaptırabilmek için doğal bir renklendirici tavsiye ederim.....
HERKESE AFİYET OLSUN....
5 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
ellerinize sağlık.renk çok güzel görünüyor.sevgiler.
Canim bu ne güzel görüntü böyle hic denememistim ellerine saglik Ekmegin tarifini aldim
canım ellerine sağlık.değişk bir tarif.sevgiler arkadaşım
sıcak sıcak tereyağı ve balla müthiş olur gerçekten, ellerinize sağlık
BEN BUNUN TADINA BAKMADAN KEK SANMIŞTIM, TADINA BAKINCA KEK GÖRÜNTÜSÜNDE COK LEZZETLİ BİR EKMEK OLDUĞUNU FARK ETTİM ELLERİNE SAĞLIK.
Yorum Gönder