MALZEMELER
500 GR taze bakla içi
3 kaşık ince kıyılmış dere otu
1 adet soğan
1 adet limonun suyı
bir tutam tuz
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık nar ekşisi
HAZIRLANMASI
Önceden kızdırılmış Zeytinyağın da doğranmış soğan kavrulur sonra yıkanmış iç baklaları 4 dakika kadar daha pişilir. sonra 2 su bardağı su tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra blendırdan incecik geçirip limon ve dere otunu ekliyoruz. ve bir kalıbı ıslayıp içine döküyoruz
Buzdolabında bir müddet dinlendirip kalıptan çıkarıp üzerine nar ekşisi veya ilave zeytinyağı gezdirerek servis yapıyoruz.....
HERKESE AFİYET OLSUN....
İlk kez denediğim bir tarifti pek çok yerde farklı farklı okudum ve kendime göre en yakın olan oktay ustada gördüğüm tarifi uyguladım.... ben çok sevdim hatta kız kardeşimde çok sevdi...
biz baklayı salçalı olarak ve fasulye gibi doğrayarak yaparız bu şekilde iç bakla şeklinde pek bilinmez ama ben denemeyenlere de tavsiye ederim....
2 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
Gülsümcüğüm ellerine sağlık canım...
bende bir trl fava yapamadım gitti...canım şeftali kurabiyenin abartılı görünmesine bakma un kurabiyesi yapıp ortasını açmana falan gerek yok ikisini birbirine yapıştırıp devam ediyorsun aslında pratık...sevgi
ler..
Yorum Gönder