Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Malzemeler
½ kg asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı pirinç
5 adet taze soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı doğranmış dere otu
3 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
4 adet rendelenmiş domates
tuz
Hazırlanışı:
Önce asma yaprakları kaynamış suda renkleri değişinceye kadar haşlanır süzüldükten sonra bir kenarda bekletilir.
Derin bir tavaya sıvı yağ konulur üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar konulur ve hafif rengi sararıncaya kadar kavrulur.
Daha sonra içerisine yıkanmış pirinçler ilave edilip tekrar kavurmaya devam edilir.sonra rendelenmiş domates ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulup üzerine tuz ve baharatlar ve diğer malzemeler ilave edilir.
Ve tava ocaktan alınarak sarma işlemine başlanır. Sarılan yapraklar tencereye diklemesine dizilir en üzerine limon dilimleri dizilir ve 4 su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.... üzerine limon sıkılarak servis yapılır....
AFİYET OLSUN
1 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
üzerine de bol sarmısaklı bir yogurt of of.ellerine saglık.
Yorum Gönder