Ads 468x60px

Pages

İLK ŞEKER HAMURU DENEMESİ VE ÇİLEKLİ PASTAM

MALZEMELER
KEK İÇİN
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı damla çikolata

Önce yumurta sarısı ve beyazını ayrı ayrı kaplarda çırptım
sonra bibiri ile karıştırdıktan sonra üzerine şekeri ve diğer malzemeleri tek tek ilave ederek kek hamurumu dikdörtgen geniş borcama dökerek pişirdim.
Kek soğuduktan sonra iple keki ikiye kestim.

İÇ KREMASI İÇİN
250 ml süt
1 paket çileklli crem ole
250 gr çilek
1/2 su bardağı şeker
200 dr labne peynir


soğuyan kekin arasına  süt crem ole süt ve labne peynirini çırptım arasına sürdüm sürdükten sonra  yarım bardak şeker ile kaynattığım ve soğuttuğum çileği kremanın üzerine serpiştirdim....
ve ikinci kek parçasını üzerine kapattım....

Ve En son şeker hamuru yaparak üzerini kapladık...
üzerine tekrar krema kullanmak istemedim.......
bu bizim ilk şeker hamurlu pastamızdı....Tarifini sevgili ayseyaman.blogspot.com dan aldım.
ve aynen burada aktarıyorum....
Marshmallow ile Şeker Hamuru Tarifi
Malzemeler;
Aşağıdaki ölçülerden oldukça çok şeker hamuru elde ediliyor. Yarım ölçüylede rahatlıkla pasta kaplayabilir üzerine süsleme yapabilirsiniz..fakat bu pastanızın boyutuna ve üzerindeki süslemelere göre değişir.
* 450 gr marshmallow (minik boyların ölçüsü için ~ 7,5 cup, bizim normal boy su bardaklarıyla ~ 7 bardak kadar marshmallow kullanabilirsiniz.)
* 4 yemek kaşığı su
* 900 gr ince çekilmiş pudra şekeri
* Bir çimdik tuz
Hazırlanışı;
1. Marshmallowları geniş cam bir kaseye koyun.
Microdalgada her defasında sadece 20-30 sn tutmak şartıyla marshmallowları eritin. Her defasında kaseyi dışarı çıkartıp güzelce karıştırın ve tekrar microdalgaya koyun, bu şekilde yaklaşık 2 dk içinde marshmallowlar eriyecektir, aşırı sıcaktan kaçının.
Aynı şekilde benmari kurupta marsmallowları eritebilirsiniz, dikkat edilmesi gereken tek nokta marsmallowları aşırı sıcaktan uzak tutmak, zaten sıcağa gelince hemen eridiklerini farkedeceksiniz.
2. Eriyen marshmallowların içine su, tuz ve pudra şekerinin yarısını koyup önce bir kaşık yardımı ile karıştırın, sonra pudra şekerli bir yüzeye tüm malzemeyi döküp yoğurmaya başlayın, her defasında şeker hamuruna ihtiyacı kadar pudra şekeri dökün. Elinize yapışmayacak, yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin...
3. En son olarak top haline getirdiğiniz şeker hamurunun üzerine birazcık bitkisel katı yağ sürün, güzelce plastik streç ile kaplayıp, hava almaz bir poşete sarıp saklayın, 1 gün oda sıcaklığında bekletin, oda sıcaklığında uzun müddet bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.
4.Şeker hamurunu kullanmadan önce güzelce masaj yapıp, yoğurun, kırılgan yapısı hemen elastik bir hale gelecektir. Afiyetle pastalarınızda kullanın :)

HERKESE AFİYET OLSUN...

2 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

Ekin Mutfagi by Elif dedi ki...

Ellerine saglik canim...Cok basarili olmus...

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim ellerine emeklerine saglik ekrana yapistim .
Nefis bir pasta olmus .
Afiyet seker olsun.
Öpüyorum sevgiler canim.

Yorum Gönder