Ads 468x60px

Pages

GÜL TATLISI

GÜL TATLISI
MALZEMELER:
1 Su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
 1/2 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
1/2 paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
1 tatlı kaşığı gıda boyası
 
ŞERBETİ :
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
1/4   limonun suyu
Yapılışı; Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.Kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır. Çay bardağı ile kesilir. 5 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir. Rulo şeklinde sarılır ve ikiye kesilir. Ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.170 derecelik  fırında üzerleri kızarana (25 dakika) kadar fırınlanır.ılık  şerbetini tatlı sıcakken üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
Afiyet Olsun....
 

8 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

Eylem dedi ki...

ellerine saglık.bu aralar tatlı krizimi aşmak için güzel bir tarif olmuş.

annemineli dedi ki...

Çok hoş olmuş,ellerine sağlık,sevgilerrrr....

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Çok değişik bir tarif ilk defa görüyorum.Elinize sağlık.Sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

canımm bende bir tarifin var uğrarmısınn:))) öptüm çokk:))

superisi dedi ki...

ellerine sağlık renkli renkli güzel görünüyor

IŞIL dedi ki...

BENDE KIPKIMIZI YAPARIM BU TATLIYI BI SIM ATARIM SUPER OLUR

Asiye VURAN dedi ki...

güzel olmuş tadıda öyledir elinize sağlık

alkım akkurt akyalçın dedi ki...

canım yeni tarifim yayında.damla sakızlı kurabiye kolaylıklar

Yorum Gönder