Ads 468x60px

Pages

LORLU KURABİYE

Malzemeler:
1 yumurta (sarısı içine, akı üzerine)
3 yemek kaşığı şeker 200 gr eritilmiş tereyağ 1 su bardağı yoğurt  1 paket vanilya   1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un   200 gr tatlı lor 2 yemek kaşığı toz şeker (lor için)
                                                                            
                                                                           Yapılışı:

Kurabiyemizin içini hazırlamak için 2 yemek kaşığı toz şeker ve tatlı lorumuzu karıştırıp, şekerin erimesi için bekletiyoruz. Kurabiyemizin hamurunu hazırlamak için ise yumurta sarısı, eritilmiş tereyağ, yoğurt veya kaymak+süt karışımı ve toz şekeri karıştırıyoruz ve unumuzla birlikte kabartma tozu ve vanilyamızı ekleyip, yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ortalarına lor karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyup, yuvarlayarak kapatıyoruz. Kurabiyeleri önce yumurta akına, sonra toz şekere batırarak, tepsimize diziyoruz. Önceden ısıtılmış 160-170  derece fırında hafif pembeleşecek şekilde pişiriyoruz.
AFİYET ŞEKER OLSUN..........