Ads 468x60px

Pages

TEL ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI


İçindekiler

1 adet kemiksiz tavuk göğsü
4  yemek kaşığı tel şehriye
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un

Terbiyesi için
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık yoğurt

Hazırlanışı
Tavuk göğsü yaklaşık 1 litre tuzlu suda haşlanır.Haşlanmış tavuk didiklenir.
Un zeytinyağında kavrulduktan sonra üzerine yavaş yavaş tavuk suyu ilave edilir.
İçine şehriye ve tavuk konulup ara sıra karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
Yumurta sarısı yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır kaynayan çorbanın suyundan bir iki kaşık alınıp karışıma ilave edilir.
Ilık hale gelen terbiye çorbaya eklenip iyice karıştırılır.
Bir taşım kaynadıktan sonra servis yapılır.....
AFİYET OLSUN....
 benzer tarif sevgili http://www.devletsah.com/   da var ama ben deki tek fark ben yoğurtlu yapıyorum.
tarifide yorum  sayesinde gördüm...

4 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

aleyna dedi ki...

oh be arkadaşım yorum yazabiliyorum sana artık.elllerine sağlık gülsümcüm.çok besleyici bir çorba.şifa olsun kuzucuğuna.mutluy bir hafta diliyorum

Eda dedi ki...

Çok severimm. Tavuk ile yapılan her şey çok güzel gerçi. Vazgeçemediğim çorbalar arasındadır. Çok güzel görünüyor eminim tadı da çok güzeldir. Imm ellerine sağlıkk :)

sevimin sayfasi dedi ki...

nefis olmus...ellerine saglik canim

Tümay dedi ki...

Bayılırım şehriye çorbasına hele tavuklu olursa. ellerine sağlık...

Yorum Gönder