Ads 468x60px

Pages

NOHUTLU ET HAŞLAMA

Bizim meşhur düğün yemeğimiz ama kavurma diyorlar ve neden böyle dendiğinide bilmiyorum.....
DÜĞÜNLERİZMİZDE SEVEREK YENİLEN BİR YEMEĞİMİZ...
Hazırlanması: Etleri soğuk suyla yıkayın. Fazla yağlarını kesin. 2 kaşık zeytinyağını tencereye alıp etleri ilave ederek altını üstünü biraz çevirerek kızartın. Bütün soğanları, sarımsağı, ekleyin. Üzerini örtecek kadar soğuk su koyun ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Etler biraz piştikten sonra önceden ıslanmış nohutları  ilave edip etler tamamen yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. En son tuzunu ve 5-10 adet tane karabiberi ekleyip servise hazırlayın. Servis yaparken bütün soğanları çıkarıp bir parça et bir miktar et suyu ile sunun. Arzuya göre limon suyu ile servis yapın.....

AFİYET OLSUN........