MALZEMELER:
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
bir çay kaşığı şeker
1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
3,5 su bardağı un
İÇ MALZEME
5 adet küçük halka doğranmış haşlanmış patates
3 çorba kaşığı ince doğranmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı lor peyniri
Tüm malzemeler un hariç önce karıştırılır ve sonra un üzerine yavaş yavaş ilave edilir.ele yapışmayan bir hamur elde edilir. ve 1 saat kadar kabarması için hamur dinlendirilir.
iç malzeme için halka patatesler ve diğer malzemeler bir kapta karıştırılır ve hazır bekletilir.
Dinlendirilmiş hamur tekrar yoğurulur , el hafif yağlanarak 10 cm çapında açılarak hamurlar açılarak halka patatesten bir adet konur ve kenarları kapatılır. tepsiye hamur bitene kadar aynı işlem yapılır ve üzerine yumurta sarısı sürülerek 1 saat daha dinlendirilir.150 derece fırında 45 dakika pişirilir...
Aynı hamur ile iç harc bittikten sonra boş poğoçalar yaptım onlarda harika oldu....
AFİYET OLSUN....
5 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
Himmm nefis olmus canim...
Ellerine saglik...
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
Saygılar.
ellerine saglık.
Yumuşacık puf puf nede güzel görünüyorlar
Ellerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
kokusu buraya kadar geldi..ellerine sağlık..
http://denizkayra.blogspot.com/
Yorum Gönder