Ads 468x60px

Pages

GIRLI GIZARTMASI





Bizim Denizli KALE nin meşhur yemeğidir bu çünkü burada biber meşhurdur...Biber festivalimiz olur yazın.... herkes önce biberlerimiz etli dediğimizde salçalık biberin yeşili diye tarif eder sonra yedikten sonra anlar biberimizin ne kıymetli olduğunu sonra her yıl biber mevsiminde çuvallarda ithalat başlar artık....buda yazdan yapılmış bir konserve yemek....


  • yani biberlerimizin festivaldeki halleri böyleydi...


  • sonra bunları yıkayıp kkuruladıktan sonra uçlarından birer çizik atarak kızarttık.... isterseniz yanına patlıcanda yakışır...


  • bunlar bir kenarda beklerken.... 5-6 kadar domatesin kabuklarını soyup küp  küp doğrayarak 2 kaşık yağda öldürdük ve içine 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber koyduk....


  • yani domates sosumuz hazır sosun içine 6-7 siş sarımsak soyup bu sosun içine doğradık sos sıcakken biberlerimizi ilave ettik 5-10 dakika kadar kaynadıktan sonra ister servise ister konserve kavanozuna hazır yemek olarak karşımızda....


  • ama konserve yapıyorsak kavanozu hem sıcakken kapatıyoruz hemde kapakları kaynatıp kapatıyoruz ilk günkü tazeliğini koruyor.....


  • HERKESE AFİYET OLSUN AYRICA YAZIN FESTİVALİMİZE BEKLERİZ......

4 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

Armina dedi ki...

Uyarın için teşekkür ederim, tarifin resmini koymayı unutmuşum. Resmi hemen koydum.

Nefis görünüyor, ellerine sağlık.

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık..Hımm bayılırım kızartmaya:)

japon çekirdeği dedi ki...

ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
GÖNDEREN: http://japoncekirdegi.blogspot.com/
51. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
4 OCAK 2010 - 18 OCAK 2010
TARİHLERİ ARASINDA
http://japoncekirdegi.blogspot.com/
YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 51.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
ETKİNLİKTE EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN
http://gelibolu17.blogspot.com
ARKADAŞIMIZA YORUM BIRAKSINLAR...
SEVGİLER

CAHİDE dedi ki...

Denizli'nin biberleri meşhurdur bilirim.benim çocukluğum İzmir'de geçti.Yemek kültürleri çok yakındır.Çocukken bu yemeklerle büyüdüğüm içinde ege yemeklerini çok severim.Ellerine sağlık canımsın...

Yorum Gönder