MALZEMELERİMİZ:
yarım kilo göğüs eti
2 adet patates
4 çorba kaşığı bezelye
2 kaşık un
1 kaşık tereyağ(etim yağsız olduğu için:))
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
yarım su bardağı soğuk süt
önce etimizi 15 dakika haşlıyoruz sonra etimizi süzgeç ile alıp suyunu pilavda kullanmak için bir kısmını ayırıyoruz.... sonra tenceremize önce tereyağ ve unu koyarak unu kavuruyoruz sonra üzerine soğuk sütümüzü ve et suyumuzun bir kısmını ilave ediyoruz sonra bu terbiye ettiğimiz suyun içine yıkanmış doğranmış diğer malzemelerimizi patates tuz bezelye ilave edip haşlmaya devam ediyoruz.... yaklaşık 20 dakika daha yeterli....servis yaparken üzerine dereotu serperseniz tadı çok güzel oluyor.... HERKESE AFİYET OLSUN:))
8 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
şekerim hamarat hatunum benim, elcağızlarına sağlık şimdikten :)))))
Gülsüm hn, güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim, saat pastanın nasıl yapıldıgını sormuşsunuz, yorumlar kısmında dilim döndüğünce anlattım, sevgiler...
haşlama çok iştah acıcı ve de sağlıkll ama benim favorim cevizli erişte ...
erişteyi çok severim sizin yaptığınızda evde kesilen cinsindendir herhalde ..
elinize sağlık ..
canım ellerine sağlıkk herşey bir harika:..
İkiside çok güzel ve lezzetli görünüyor ellerine sağlık Gülsüm'cüm...
eline sağlık gülsümcüm.tavuk haşalmayı bende çok seviyor ve yapıyorum.mutlu bir hafta dilerim
Atom karınca gene boş durmamışsın..
Ellerıne sağlık.
sevgilerle..
valla ne diyecegimi bilemedim.çok güzel gözüküyorlar.cevizli erişteye bir keş peyniri girince muhteşem oluyor.ellerine saglık
Yorum Gönder