Ads 468x60px

Pages

TAVUK HAŞLAMA VE CEVİZLİ SPAGETTİ

MALZEMELERİMİZ:

yarım kilo göğüs eti
2 adet patates
4 çorba kaşığı bezelye
2 kaşık un
1 kaşık tereyağ(etim yağsız olduğu için:))
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
yarım su bardağı soğuk süt
önce etimizi 15 dakika  haşlıyoruz sonra etimizi süzgeç ile alıp suyunu pilavda kullanmak için bir kısmını ayırıyoruz.... sonra tenceremize önce tereyağ ve unu koyarak unu kavuruyoruz sonra üzerine soğuk sütümüzü ve et suyumuzun bir kısmını ilave ediyoruz sonra bu terbiye ettiğimiz suyun içine yıkanmış doğranmış diğer malzemelerimizi patates tuz bezelye ilave edip haşlmaya devam ediyoruz.... yaklaşık 20 dakika daha yeterli....servis yaparken üzerine dereotu serperseniz tadı çok güzel oluyor.... HERKESE AFİYET OLSUN:))




8 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

tub@ dedi ki...

şekerim hamarat hatunum benim, elcağızlarına sağlık şimdikten :)))))

Kırmızı Mutfak dedi ki...

Gülsüm hn, güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim, saat pastanın nasıl yapıldıgını sormuşsunuz, yorumlar kısmında dilim döndüğünce anlattım, sevgiler...

SEVGİ dedi ki...

haşlama çok iştah acıcı ve de sağlıkll ama benim favorim cevizli erişte ...
erişteyi çok severim sizin yaptığınızda evde kesilen cinsindendir herhalde ..
elinize sağlık ..

kalpkurabiye dedi ki...

canım ellerine sağlıkk herşey bir harika:..

CAHİDE dedi ki...

İkiside çok güzel ve lezzetli görünüyor ellerine sağlık Gülsüm'cüm...

ALEYNA dedi ki...

eline sağlık gülsümcüm.tavuk haşalmayı bende çok seviyor ve yapıyorum.mutlu bir hafta dilerim

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Atom karınca gene boş durmamışsın..
Ellerıne sağlık.
sevgilerle..

Eylem dedi ki...

valla ne diyecegimi bilemedim.çok güzel gözüküyorlar.cevizli erişteye bir keş peyniri girince muhteşem oluyor.ellerine saglık

Yorum Gönder